• Domov
  • Dogodki
  • Načrtovanje, merjenje in poročanje o družbenih učinkih

Ponedeljek 19.11.2018 ob 10:30 do 16:30

Tkalski prehod 4, 2000 Maribor, Slovenija
Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS
Dogodek je brezplačen

Skupnost občin Slovenije in Ekonomski institut Maribor vas v sklopu projekta Social(i)Makers vabita v okviru Akademije družbenih inovacij na delavnico na temo NAČRTOVANJE, MERJENJE IN POROČANJE O DRUŽBENIH UČINKIH, ki bo dne 19. 11. 2018, od 10.30 do 16.30 v Tkalki, Tkalski prehod 4, 2000 Maribor.

Z namenom krepitve potencialov posameznikov, iniciativ in skupnosti za razmah socialne ekonomije bomo v sklopu Akademije družbenih inovacij, izvedli delavnico, na kateri se boste seznanili s tem, kako skupaj z deležniki v družbeno inovacijskem prostoru ovrednotiti družbene učinke družbenih inovacij.

Še zlasti socialni podjetniki morate izmeriti družbeni učinek svojih inovacij, da bi ugotovili, ali so vaše rešitve učinkovite. Tudi financerji družbenih inovacij so zainteresirani za merjenje družbenega učinka, da se lažje odločijo, katero rešitev finančno podpreti. Ne nazadnje morajo tudi snovalci politik poznati oceno učinka družbeno–podjetniških pobud, da lahko prilagodijo svoje politike tako, da bodo prispevale k uresničevanju najbolj obetavnih družbenih inovacij.

Na delavnici boste spoznali orodja, s katerimi se merijo družbeni učinki pobud za družbene inovacije, ugotovili, kako lahko meritve družbenega učinka uporabite za izboljšanje svojih izdelkov in storitev ter se udeležili načrtovanja in merjenja in učinkov na izbranih primerih.

Predavanje poteka v sklopu delavnice Fundacije Prizma, organizirane v okviru projekta SocioLab. Z združitvijo programa usposabljanja iz obeh projektov vam želimo zagotoviti celovito vsebino ter primere iz domačega in tujega okolja. Z nami bo izkušena predavateljica, Dolores Kores, ki odlično pozna načrtovanje, merjenje in poročanje o družbenih učinkih.

Delavnica je brezplačna; organizatorji bomo poskrbeli tudi za prehrano in osvežitve.

Program si lahko ogledate s klikom tukaj 

Prijavnica

Dogodek je že potekel.