• Domov
  • Dogodki
  • Nomotehnika in oblikovanje splošnih aktov v občinah

četrtek 27.1.2022 ob 9:00 do 13:15

Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS

Se želite za potrebe vaše občine naučiti oblikovati splošne akte? Vas zanima kako se v dokumentih pravilno sklicuje na zakonodajo in kako se pravilno piše datume in števila v pravnih dokumentih? Želite izpiliti veščine pisanja predpisov? Vse navedeno lahko dosežete z udeležbo na izobraževanju Skupnosti občin Slovenije s predavateljico mag. Katjo Božič, strokovnjakinjo s področja nomotehnike iz Službe Vlade RS za zakonodajo.

Predlog dnevnega reda:

9.00 – 10.30 Pomen nomotehnike v pravu, Nomotehnične smernice in struktura predpisov
10.30 – 10.45 Odmor
10.45 – 12.15 Pravila in usmeritve za oblikovanje splošnih aktov – sklicevanje, noveliranje, pisanje datumov in števil, naštevanje v predpisih, popravki, jezikovno izražanje
12.15 – 12.30 Odmor
12.30 – 13.15 Praktični primeri in najpogostejše napake pri pisanju predpisov – pregled konkretnih splošnih aktov z analizo nomotehničnih napak, predlogi rešitev in praktično ponazoritvijo nomotehničnih pravil

Vabilo za tiskanje najdete na povezavi TUKAJ.

Prijavnica

Udeležba je plačljiva. Pristopnina za izobraževanje je 40,00 EUR z DDV za občine članice in njihove zavode, 120,00 EUR z DDV za občine nečlanice/njihove zavode. Prijave zbiramo do torka, 25. 1. 2022, do 13.00. Prijave so obvezne, saj boste le tako dan pred dogodkom prejeli povezavo do spletne platforme ZOOM. V spletno prijavnico lahko vpišete tudi morebitna vprašanja in dileme, na katera vam bo predavateljica odgovorila na izobraževanju.
* Skupnost občin Slovenije obdeluje vaše osebne podatke za namene posredovanja povezave do posveta, posredovanja gradiv, informiranja glede samega dogodka in izstavitve računa. Več o tem lahko preberete v zavihku varstvo osebnih podatkov in politiki zasebnosti SOS, ki je objavljen na spletni strani SOS.

Nalagam obrazec
V primeru težav, lahko izpolnite obrazec ročno. Navodila za potrditev najdete na njem.