• Domov
  • Dogodki
  • Nove ideje za stare stavbe – mednarodni posvet

Torek 29.9.2015 ob 3:30 do 7:30

61a Cesta IV. prekomorske, Slovenija

IPOP v sklopu projekta 7 mest od Baltika do Balkana vabi v torek, 29. septembra 2015 med 15:30 in 19:30 v MC in hostel Ajdovščina na prvi izmed sedmih dogodkov, s katerim želijo prikazati učinkovite in demokratične rešitve za oživljanje mest, ki doprinesejo tako občini kot prebivalcem občine. Zanimive primere oživljanja praznih prostorov bodo predstavili predstavniki nevladnih organizacij Expeditio iz Kotorja, Kitev iz Oberhausna, Ministarstvo prostora iz Beograda, Urban Institute iz Rige, Zelena Istra iz Pule in IPoP iz Ljubljane ter predstavniki občin Ajdovščina, Nikšić in Maribor.

 

MC Ajdovščina - 1

”Številni prazni prostori zaznamujejo marsikatero evropsko mesto. To še posebej velja za srednje velika in manjša mesta, ki se pogosto spopadajo z nazadujočim gospodarstvom in upadanjem prebivalstva. Večkrat ostajajo dlje časa prazni tudi prostori v javni lasti, kar predstavlja za mesta večkratno izgubo.”

 

 

smodnišnica

 

V projektu, ki bo trajal do julija 2017, se bodo na temo povečanja vključenosti prebivalcev v odločanje o upravljanju z javno lastnino in trajnostnem urbanem razvoju in skanja konkretnih rešitev za boljšo uporabo nepremičnin v javni lasti zvrstili še v hrvaški Puli, srbskem Beogradu, Nikšiću v Črni Gori, Oberhausnu v Nemčiji, Liepaji v Latviji ter v Mariboru.

Udeležba na posvetu je brezplačna, potrebno pa se je prijaviti. Prijave se zbirajo do 28. septembra 2015 do 12. ure na spletni povezavi.


Nazadnje posodobljeno: