• Domov
  • Dogodki
  • Novosti Zakona o nevladnih organizacijah z vidika občin

četrtek 12.9.2019 ob 10:00 do 13:00

Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS

14. aprila 2018 je pričel veljati Zakon o nevladnih organizacijah, ki v slovenski pravni red prinaša definicijo nevladne organizacije in uvaja status nevladne organizacije v javnem interesu, ki nadomešča sedanji status društva v javnem interesu. Zakon je prinesel tudi poenotene pogoje za pridobitev takšnega statusa za vse nevladne organizacije: društva, zavode in ustanove.

Zakon opredeljuje pogoje, ki jih mora organizacija izpolnjevati, da se šteje za nevladno organizacijo, uvaja status nevladne organizacije v javnem interesu in opredeljuje pogoje za pridobitev tega statusa. Prav tako opredeljuje obveznosti nevladnih organizacij v javnem interesu, njihove pravice in ugodnosti, med drugim njihovo prednost pri javnih razpisih. Zakon vzpostavlja tudi evidenco nevladnih organizacij v javnem interesu pri AJPES, ki bo javno dostopna od sredine januarja prihodnjega leta dalje. Nova zakonodaja opredeljuje tudi subjekte podpornega okolja za nevladne organizacije in vzpostavlja poseben proračunski sklad za razvoj nevladnih organizacij.

Na izobraževalnem seminarju bo na enostaven in praktičen način predstavljeno vse, kar morate vedeti o novostih zakona, o vaših obveznosti in obveznostih nevladnikov, ki se potegujejo za razpisna sredstva ter o vlogi občin v strategiji razvoja nevladnih organizacij.

Seminar bo potekal v četrtek, 12. 9. 2019 od 10.00 – 13.00 v Veliki sejni dvorani, Mestna hiša, Mestni trg 1, Ljubljana. Vabilo s programom najdete TUKAJ

Vljudno vabljeni!

Prijavnica

Dogodek je že potekel.

Nazadnje posodobljeno: