• Domov
  • Dogodki
  • Odpadki v naših občinah – nove ideje za stare izzive

Torek 23.6.2020 ob 10:00 do 14:00

Dogodek je brezplačen
Ekologi brez meja 23. junija 2020 organizirajo virtualno srečanje na daljavo “Odpadki v naših občinah”, ki je namenjeno predstavnikom občin, komunalnih podjetij, civilne družbe, strokovnjakom in medijem. Brezplačno srečanje bo na platformi ZOOM potekalo med 10.00 in 14.30 z odmorom za kosilo. 

Cilj dogodka je prek treh vsebinskih sklopov pokazati, da je zero waste koncept realna rešitev za izzive ravnanja z viri in odpadki. S predstavniki članov slovenske zero waste mreže se bomo posvetili najboljšim praksam na področju upravljanja z odpadki, konkretnim vsebinam na lokalnem nivoju ter ozaveščanju in komuniciranju.

Sledila bo okrogla miza s predstavniki lokalnih skupnosti, kjer bomo spregovorili o praktičnih izzivih in rešitvah na področju ravnanja z odpadki ter odgovorili na vprašanje, ali je zero waste ena izmed njih.

Dogodek bo potekal v sodelovanju s partnerskima organizacijama v projektu Erasmus+, Zero Waste Europe iz Belgije in češko Hnutí Duha. Tako bo predstavljen tudi mednarodni vidik, dobre prakse in pogled na Slovenijo ‘od zunaj’.

PRIJAVA NA DOGODEK


Nazadnje posodobljeno: