• Domov
  • Dogodki
  • Odškodninska odgovornost investitorjev, izvajalcev, projektantov ter nadzornikov in izkušnje občine pri reševanju težav

Sreda 1.2.2017 ob 10:00 do 15:00

Austria Trend Hotel Ljubljana, 154 Dunajska cesta, Slovenija
Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS

Skupnost občin Slovenije v sodelovanju z Odvetniško pisarno Potočnik in Prebil organizira posvet za zaposlene na občinah, na katerem bo predstavljena odškodninska odgovornost investitorjev, izvajalcev, projektantov ter nadzornikov, kot bodo predstavljene izkušnje občine pri reševanju težav.

V okviru posveta bo prav tako predstavljen način, kako lahko občina izvede enotno javno naročilo za vsa projektantska dela, ki jih potrebuje v določenem obdobju in s katerim si bo občina zagotovila ustrezno kvaliteto/ceno.

V prvem delu bosta odvetnici odvetniške pisarne Potočnik in Prebil predstavili zakonodajo s področja gradnje in vzdrževanja objektov ter različne tipe pogodb (gradbena pogodba, projektantska pogodba, pogodba o nazoru nad gradnjo ter pod izvajalsko pogodbo). Nato bo sledila predstavitev vrste odgovornosti oseb pri gradnji in vzdrževanju objektov in predstavitev jamčevanja za napake in garancije izvajalcev.

V nadaljevanju bo predstavljena odgovornost za stroške rednega in investicijskega vzdrževanja.

V zadnjem delu bo župan občine Hoče-Slivnica predstavil izkušnje občine z odškodninsko odgovornostjo izvajalcev, projektantov ter nadzornikov. Zaključek posveta bo predstavljal predstavitev enotnega javnega naročila za projektantska dela v občini Hoče-Slivnica, kjer se je z razdelitvijo po sklopih izbralo ponudnike, s katerimi se bo poizkušalo zagotoviti ustrezno kvaliteto/ceno.

Predavateljem bo seveda možno zastaviti dodatna individualna vprašanja, katera lahko tudi predhodno zapišete v  prijavnici.

Vabilo in program si v celoti lahko preberete na na tej povezavi.

Gradivo posveta se nahaja na spodnjih povezavah:

Prezentacija za seminar_Odvetniška pisarna Prebil in Potočnik

Prezentacija za seminar_z zapiski_ Odvetniška pisarna Prebil in Potočnik (3 slidi na stran)

Predstavitev JN proj dokum –Župan občine Hoče-Slivnica Marko Soršak

Predstavitev JN proj dokum -z zapiski-Župan občine Hoče-Slivnica Marko Soršak (3slidi na stran)

Prijavnica

Dogodek je že potekel.

Nazadnje posodobljeno: