Torek 2.6.2015 ob 9:00 do 5:00

21 Otoki, Železniki 4228, Slovenija

Skupnost občin Slovenije, Državljanska pobuda za Integralno zeleno Slovenijo, Domel iz Železnikov in Biotehniški center Naklo vas v torek, 2. junija 2015 s predvidenim pričetkom ob 9.00 uri vabimo k ogledu dobrih praks integralne zelene ekonomije, s strokovno razlago tega novega razvojnega pristopa.  S tem dogodkom nadgrajujemo informacije, posredovane na posvetu Povezovanje potencialov za trajnostno prihodnost dne 1. junija v Ljubljani.

Ob 70-letnici obstoja Domela bo, skupaj s predstavitvijo in ogledom podjetja ter obiskom muzeja s pričevanji o kulturni dediščini, ki je sooblikovala današnji svetovni prodor te gospodarske družbe v lasti zaposlenih, organizirana okrogla miza z vprašanjem: Ali lahko Domel imenujemo slovenski Mondragon?

Drugi, popoldanski  del strokovne ekskurzije bo s predstavitvijo in ogledom ustanove potekal v Biotehniškem centru Naklo. Razmišljali bomo o tem, kako se povezujeta BC Naklo in SEKEM, biodinamična skupnost-podjetje v egiptovski puščavi, ki je skupaj z ustanoviteljem prof. Ibrahimom Abouleishem prejelo alternativno Nobelovo nagrado.

S strokovnimi razlagami in spodbudami bodo sodelovali: prof. Ronnie Lessem in prof. Alexander Schieffer, Center za integralni razvoj Trans4m, Ženeva, in dr. Darja Piciga, Državljanska pobuda za Integralno zeleno Slovenijo. Slovenske dobre prakse bomo umestili tako v globalni okvir kot v evropski inovacijski ekosistem, s poudarkom na celostnem načrtovanju za trajnostni razvoj, ki izhaja iz temeljnih vrednot trajnostnosti in družbene odgovornosti in gradi na štirih razsežnostnih trajnostnega razvoja (gospodarstvo, okolje, družba in kultura).

Udeležba na strokovni ekskurziji je brezplačna, prevoz z lastnim prevoznim sredstvom. Število mest je omejeno. Na tej povezavi najdete Vabilo.  Prijavite se lahko na naslova: info@skupnostobcin.si ali integralnaslovenija@gmail.com, in sicer do srede, 27. maja 2015.


Nazadnje posodobljeno: