četrtek 18.11.2021 ob 12:30 do 15:00

Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS

Skupnost občin Slovenije organizira niz šestih izobraževanj pod skupnim naslovom OSNOVE CELOSTNEGA KOMUNICIRANJA ZA OBČINE IN JAVNE ZAVODE. Skozi niz šestih predavanj o osnovah celostnega/korporativnega komuniciranja bomo tematiko obdelali iz različnih vidikov in skozi različna razpoložljiva orodja in načine.

V četrtek, 18. novembra, bo med 12.30 in 15.00 bo preko spletnega orodja ZOOM potekalo V. predavanje v ciklu izobraževanj o celostni komunikaciji.

Na tokratnem predavanju bomo nadaljevali in poglobili tematiko:

–           Osebne in družbene odgovornosti – pogledali bomo etične kodekse in komunikacijske pravilnike znanih slovenskih podjetij, v katerih najdemo veliko o komunikaciji znotraj in zunaj organizacije (npr. o objavah uslužbencev na družbenih omrežjih);

–           pregled Kodeksa ravnanja javnih uslužbencev iz leta 2001 in Kodeksa etike javnih uslužbencev v državnih organih in upravah lokalnih skupnosti iz leta 2011;

–           Poslovno okolje in odnosi na delovnem mestu ter kako nam lahko pri tem pomaga ustrezna komunikacija in poznavanje osnov poslovnega bontona.

Predavanje ponovno izhaja iz osnovne ideje cikla izobraževanj, v katerih ves čas predstavljamo pomen celostnega pristopa in celostnega komuniciranja.

Korporativno ali celostno komuniciranje pomeni sooblikovanje odnosov z javnostmi in deležniki preko celostnih pristopov in komunikacijskih zgodb. Rezultat korporativnega komuniciranja je najmanj dvoplasten. Po eni strani se organizacija ves čas definira, kaj je, kaj počne in kaj naredi, po drugi strani pa lahko preko ustreznih komunikacijskih kanalov v javnosti ves čas gradi svoje zaupanje in ugled.

O PREDAVATELJICI:

Izobraževanje bo izvedla dr. Martina Rauter, univerzitetna diplomirana komunikologinja. Dr. Rauterjeva je bila 11 let zaposlena na Mestni občini Maribor, zdaj ima svoje podjetje Smarki, Martina Rauter s.p. Več o njej najdete tudi na njenih spletnih straneh www.smarki.org in LinkedIn družbenem omrežju LinkedIn Rauter.

Vabilo za tiskanje

Prijavnica

Dogodek je že potekel.