Torek 6.12.2016 ob 9:00 do 12:30

15 Gosposka ulica, Ljubljana, Slovenija
Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS
Dogodek je brezplačen

Podelitev certifikatov Mladim prijazna občina za obdobje 2016-2020, bo potekala 6. decembra ob 11.00 uri v Mestnem muzeju Ljubljana (Gosposka 15). Certifikat Mladim prijazna občina, skupaj s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja, že peto leto zapored podeljuje Inštitut za mladinsko politiko.

Pred slavnostno podelitvijo bo ob 9.00 uri potekala razprava, na kateri bomo skupaj pregledali nabor možnih ukrepov, ki jih lahko manjše, srednje velike in velike občine izvajajo na področju mladine in možnosti za vzpostavitev mladim prijaznega okolja za življenje in razvoj. Na razpravi bomo preko primerov dobre prakse poskušali odgovoriti na vprašanje ‘Kako postati mladim prijazna občina?.

Certifikat Mladim prijazna občina je priznanje tistim lokalnim skupnostim, ki so v minulih letih uspešno izvajale ukrepe s področja lokalnih mladinskih politik in tako zagotavljale mladim prostor, v katerem lahko razvijajo svoje kompetence in veščine, dosegajo avtonomijo ter hitreje vstopajo v odraslost. Certifikat Mladim prijazna občina je prvo tovrstno certificiranje v Evropi, ki občine hkrati spodbuja in jih opominja na potrebo po sistematičnem obravnavanju področja mladih na lokalni ravni.


Nazadnje posodobljeno: