• Domov
  • Dogodki
  • Posvet Vrtičkarstvo v zeleni prestolnici Evrope

Sreda 20.5.2015 ob 6:00 do 9:00

15 Ižanska cesta, Ljubljana, Slovenija

Vabimo vas k udeležbi na posvetu z naslovom Vrtičkarstvo v zeleni prestolnici Evrope. posvet bo potekal, 20. maja 2015 ob 18.00 uri v predavalnici Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani, Ižanska cesta 15, Ljubljana. Na posvetu bomo poskušali odgovoriti na vprašanja kaj potrebujejo vrtičkarji in kako je možno urbano vrtnariti v različnih delih mesta, različnih generacijah in življenjskih slogih. Namen posvetovanja je spodbujati izmenjavo izkušenj in mnenj ter ustvarjati čim boljše pogoje za razvoj urbanega vrtnarjenja.

Razpoloženje za razpravo bodo ogreli trije gostje poznavalci vrtičkarske prakse: iz Zagreba bo prišel Vanja Radovanovič, vrtnar aktivist iz skupine Eko Ekipa Prečko, iz Dunaja znanstvenik aktivist Andreas Exner, iz Ljubljane pa Polonca Lovšin, arhitektka in umetnica iz skupine KUD Obrat. Sledila bo kratka predstavitev pogledov na vrtičkarstvo s strani občinskih uprav, ki ga bosta predstavili Jasmina Vidmar, generalna sekretarka Skupnosti občin Slovenije, in Helena Regina z Oddelka za varstvo okolja Mestne občine Ljubljana. Pogovor bo vodila Maja Simoneti, Inštitut za politike prostora.

Posvet organizira IPoP v sodelovanju z Delovno skupino za urbano vrtičkarstvo pri Mreži za prostor in z Zelemenjavo v okviru festivala Chelsea Fringe Ljubljana 2015. Izvedbo posveta je podprla Mestna občina Ljubljana.

Udeležba na posvetu je brezplačna, a je število mest omejeno, zato prosimo za prijavo na maja.simoneti@ipop.si ali preko spletnega obrazca tukaj.

 


Nazadnje posodobljeno: