• Domov
  • Dogodki
  • Posveti o izhodiščih za pripravo Strategije razvoja lokalne samouprave

Sreda 15.4.2015 ob 2:00 do 4:00

Vlada Republike Slovenije je že konec leta 2013 sprejela izhodišča za pripravo strategije razvoja lokalne samouprave v RS in sklenila, da ministrstvo pristojno za lokalno samoupravo pripravi predlog strategije, ga posreduje v javno razpravo in nato vladi predloži njen predlog. Na tej podlagi so na Ministrstvu za javno upravo pripravili vsebinska izhodišča za pripravo Strategije razvoja lokalne samouprave v Republiki Sloveniji.

Pri pripravi izhodišč in kasnejšem oblikovanju besedila strategije želi MJU slediti načelom čim širšega aktivnega vključevanja politične, strokovne in druge zainteresirane javnosti za doseganje najširšega konsenza pri oblikovanju prihodnjih rešitev. Izhodišča so pripravili na način, da je pri posameznih poglavjih na splošno predstavljeno stanje, v nadaljevanju pa so glavna navedena odprta vprašanja, na katera bo odgovorila strategija in v zvezi s katerimi zdaj pričenjajo proces pridobivanja stališč s strani širokega obsega deležnikov.

Posveti bodo organizirani v naslednjih terminih:

  • petek 20. marca 2015 ob 10. uri, v sejni sobi vlade, Gregorčičeva 27/I. v Ljubljani,
  • sredo 15. aprila 2015 ob 14. uri, v veliki sejni dvorani Občine Sežana, Partizanska 4, Sežana in v
  • petek 17. aprila 2015 ob 12. uri, v Kulturnem in upravnem središču, Videm 14 a, Sv. Jurij ob Ščavnici.

Tukaj najdete VABILO in PRIJAVNICO

Na elektronsko pošto dragica.sternad-praznikar@gov.si pošljite izpolnjeno prijavo za udeležbo. Za morebitne informacije o posvetu pokličite na tel. št. 01 478 8608 go. Dragico Sternad Pražnikar.