• Domov
  • Dogodki
  • NOVE POSEBNE GRADBENE UZANCE 2020 – VSE, KAR MORATE VEDETI

Torek 2.3.2021 ob 10:00 do 12:00

Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS

Decembra 2020 so bile sprejete nove Posebne gradbene uzance (PGU 2020), ki so prenovile predpis, ki je veljal od leta 1977. Ker so PGU 2020 pomemben pravni vir v gradbenem pravu, ki rešuje bistveno več praktičnih vprašanj, kakor zakonodaja iz tega področja, je pomembno, da zaposleni na občinah, ki sodelujejo pri sestavi razpisnih dokumentacij ter izvedbi gradbenih projektov, dobro poznajo vsebino novih PGU 2020.

Predmetno izobraževanje je zasnovano tako, da novih PGU 2020 ne predstavi teoretično, temveč s pomočjo konkretnih odgovorov na vprašanja, ki se zastavljajo vsakemu naročniku na občini, kot na primer:

  • ali se nam splača izključiti PGU in če ja, katere konkretne določbe?
  • katere določbe PGU lahko za občino predstavljajo potencialno breme?
  • kako konkretno zapisati dikcije, ki bodo občini omogočile, da se izognejo prevelikim bremenom dodatnih plačil?
  • kako izvesti javno naročilo, da bo tveganje za nespoštovanje roka in dodatna plačila čim manjša?
  • itd…

Izobraževanje ima veliko dodano vrednost v tem, da na njem ni teoretičnih izhodišč in predstavljanja teksta predpisa, temveč izlušči samo bistvo, ki je pomembno za zaposlene na občinah, brez nepotrebne pravne navlake.

Webinar bosta izvedli priznani odvetnici iz področja gradbenega prava, mag. Maja Koršič Potočnik in Maja Prebil iz Odvetniške družbe Potočnik in Prebil, ki sta sodelovali tudi v delovni skupini za prenovo PGU 2020 in ki bosta lahko iz prve roke opozorili na vse detajle, na katere morajo biti pozorni zaposleni na občinah.

Vljudno vabljeni!

Prijavnica

Udeležba za občine članice in njihove javne zavode je 40,00 EUR na osebo, za nečlanice in njihove javne zavode pa 80,00 EUR. Plačilo vključuje organizacijo in strokovno predavanje, gradivo, najem spletnega orodja ter DDV.

Podpisane in žigosane prijavnice nam posredujte na naslov metka.lasic@skupnostobcin.si oziroma po faxu na 02 234 15 03.
Prosimo vas, da nam na naslov metka.lasic@skupnostobcin.si ali na naslov Partizanska 1, 2000 Maribor posredujete naročilnico (za izstavitev računa). V kolikor naročilnice ne boste posredovali, bomo podpisano prijavnico smatrali kot podlago za izstavitev računa.

Prijavite se lahko do 1. 3. 2021 oz. do zapolnitve prostih mest. Pomembno je, da ob prijavi na prijavnici navedete vaš osebni e-naslov, saj boste nanj prejeli povezavo do spletne učilnice.

* Skupnost občin Slovenije obdeluje vaše osebne podatke za namene posredovanja povezave do spletnega seminarja, posredovanja gradiv, informiranja glede samega dogodka in izstavitve računa. Več o tem lahko preberete v zavihku varstvo osebnih podatkov in politiki zasebnosti SOS, ki je objavljen na spletni strani SOS.

Nalagam obrazec
V primeru težav, lahko izpolnite obrazec ročno. Navodila za potrditev najdete na njem.

Nazadnje posodobljeno: