• Domov
  • Dogodki
  • Predstavitev raziskave o dostopnosti mreže splošnih knjižnic

Sreda 16.3.2016 ob 10:00 do 12:00

12 Leskoškova cesta, Ljubljana, Slovenija

Center za razvoj knjižnic Narodne in univerzitetne knjižnice vas v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije vabi na Predstavitev raziskave o dostopnosti mreže splošnih knjižnic, ki bo potekala 16.3.2016 ob 10.00 uri, v prostorih NUK, Leskoškova 12, Ljubljana (nasproti vojašnice Edvarda Peperka).

Narodna in univerzitetna knjižnica, Center za razvoj knjižnic in Urbanistični inštitut Republike Slovenije sodelujeta v projektu »Prostorska analiza knjižnične mreže (PAM)«, ki ga financira Ministrstvo za kulturo. V sklopu projekta je bila izvedena raziskava prostorske dostopnosti splošnih knjižnic in simulacija lokacij manjkajočih enot. V Sloveniji kar 67,4% naselij ni opremljenih s knjižnico. Na območjih, ki imajo zaledje z vsaj 1.500 prebivalci, pa bi potrebovali kar 87 novih knjižnic. Rezultat projekta je tudi spletna GIS aplikacija za prostorsko analizo mreže splošnih knjižnic in njihovega demografskega zaledja. GIS aplikacija je namenjena strokovnjakom za načrtovanje knjižnične mreže, pa tudi lokalnim skupnostim, ki načrtujejo razvoj svojega območja, planirajo družbene dejavnosti in (so)financirajo knjižnice. Rezultate projekta vam bodo predstavili Eva Kodrič-Dačić, Gorazd Vodeb in Vlasta Vodeb.

Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi prostorskih omejitev pa prosimo za obvezne prijave na naslov metka.lasic@skupnostobcin.si, najkasneje do 14.3.2016.

Vabilo s programom, prijavnica