• Domov
  • Dogodki
  • Predstavitev Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin in drugega sistemskega vrednotenja nepremičnin ter zagotavljanja podatkov zanj v letih 2018/19

Sreda 14.2.2018 ob 9:00 do 14:00

Austria Trend Hotel Ljubljana, Dunajska cesta, Slovenia
Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS

Skupnost občin Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za finance (MF), Ministrstvom za okolje in prostor (MOP) ter Geodetsko upravo RS (GURS) organizira informativni posvet na temo uvodne predstavitve Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin (ZMVN-1) in drugega sistemskega vrednotenja nepremičnin ter zagotavljanja podatkov zanj v letih 2018/19.

Predstavniki ministrstev bodo predstavili nov ZMVN-1 (Uradni list RS, št.77/2017 z dne 27.12.2017) in z njim povezane predpise ter pripravo in izvedbo 2. sistemskega množičnega vrednotenja nepremičnin. Poudarek bo predvsem na interesih, obveznostih, koristih in sodelovanju lokalnih skupnosti zaradi kakovostnejšega vrednotenja nepremičnin, vse širše uporabnosti podatkov vrednotenja nepremičnin, vsestranske uporabe procesov in rezultatov vrednotenja nepremičnin, tako v prostorskem načrtovanju, zlasti iz vidika urbane ekonomike, racionalne rabe zemljišč, usmerjanja poselitve z ekonomskimi instrumenti kot tudi zaradi lažje priprave in vodenja stavbno-zemljiške politike lokalnih skupnosti in države.

Posvet je namenjen županom vseh občin, direktorjem občinskih uprav, strokovnim delavcem občin s področja načrtovanja prostora in urejanja stavbnih zemljišč, strokovnjakom, ki za občine opravljajo naloge s področja prostorskega načrtovanja, opremljanja in evidentiranja stavbnih zemljišč, predstavnikom lokalnih skupnosti v Državnem svetu ter ostalim zainteresiranim.

Informativni posvet bo potekal v sredo, 14. februarja 2018, s pričetkom ob 9.00 uri v dvorani Horus, Austria Trend hotela Ljubljana, Dunajska cesta 154, 1000 Ljubljana.

Vabilo in program

Prijavnica

Dogodek je že potekel.

Nazadnje posodobljeno: