• Domov
  • Dogodki
  • Regijski posveti na temo krožnega gospodarstva

Sreda 11.10.2017 ob 9:30 do 13:00

5a Lendavska ulica, Murska Sobota, Slovenija
Dogodek je brezplačen

Objavljamo informacijo in vabilo k udeležbi na oktobrskih regionalnih posvetih na temo krožnega gospodarstva, ki bodo potekali v obliki interaktivnih delavnic z naslovom Potenciali krožnega gospodarstva, dobre prakse in moč regionalnega povezovanja v Sloveniji. 

Informacija o napovedi oktobrskih posvetov na temo krožnega gospodarstva

Prehod v zeleno, krožno gospodarstvo je za Slovenijo strateški cilj, usmerjen h krepitvi mednarodne konkurenčnosti gospodarstva, ob sočasnem zniževanju okoljskih tveganj in ohranjanju kakovosti življenja. Akterji krožnega gospodarstva v Sloveniji naj bodo spodbuda različnim deležnikom, da se vključijo v krožno razvojno zgodbo in okrepijo svojo prepoznavnost. V teh mesecih Partnerstvo za zeleno gospodarstvo s konzorcijem izvajalcev soustvarja Kažipot prehoda v krožno gospodarstvo, praktični vodnik, ki vključuje aktivno participacijo nosilcev dobrih praks. Del procesa so regionalni posveti, s katerimi smo letos pričeli ob regijskih posvetih Vlade in jih nekaj že izvedli kjer je bilo to mogoče, zdaj pa jih pospešeno nadaljujemo še v preostalih regijah in so zasnovani »delovno«. Na njih bodo izpostavljene dobre prakse regije gostiteljice in gostujočih predstavnikov, da bomo potenciale sodelovanja lahko tekom serije posvetov nadgrajevali in se drug od drugega učili. Zato vas vabimo k aktivni udeležbi v vaši regiji ter dobrodošli tudi na čim večjem številu vseh regionalnih posvetovVeč informacij je na voljo v priloženem dokumentu “Informacija o napovedih oktobrskih posvetov na temo krožnega gospodarstva”.

Prvi posvet bo v Primorsko notranjski regiji, in sicer v ponedeljek, 2. 10. 2017, v Postojni. 

Udeležba na posvetu je brezplačna, zaradi omejenega števila udeležencev pa je potrebna predhodna prijava, in sicer najkasneje do 29. 9. 2017 na elektronski naslov: roadmap@circularchange.com.
Ostali napovedani termini so: 
Regijski posvet v Posavski regiji
datum: 4.10.2017
ura: ob 10.00 uri
lokacija: Brežice

Vabilo na posvet Potenciali krožnega gospodarstva v Posavski regiji

Regijski posvet v Gorenjski regiji
datum: 6.10.2017
ura: ob 10.00 uri
lokacija: Škofja Loka
Regijski posvet v Primorski regiji
datum: 9.10.2017
ura: ob 10.00 uri
lokacija: Koper
Regijski posvet v Prekmurski regiji
datum: 11.10.2017
ura: ob 10.00 uri
lokacija: Murska Sobota
Regijski posvet v Osrednjeslovenski regiji
datum: 13.10.2017
ura: ob 10.00 uri
lokacija: Ljubljana

Nazadnje posodobljeno: