Sreda 1.7.2020 ob 13:00 do 15:00

Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS

DOGODEK ODPOVEDAN, ZARADI PREMAJHNEGA ŠTEVILA PRIJAVLJENIH.

 

Ker se je o mobilnem omrežju 5G razširilo mnogo nasprotujočih si novic, smo povabili strokovnjaka, Boštjana Batagelja da nam pomaga razumeti 5G tehnologijo in njene vplive na okolje. Z udeležbo na spletnem srečanju boste spoznali strokovno utemeljene resnice o tehnologiji 5G.

V predstavitvi bomo najprej spoznali razlike med tehnologijo 5G in trenutnimi tehnologijami. V nadaljevanju pa odgovorili na vprašanja:

  • Katere so prednosti in priložnosti 5G?
  • Katere frekvence uporablja 5G?
  • Ali je 5G res nevaren?
  • Ali predstavlja 5G tveganje za zdravje?
  • Kakšni bodo učinki 5G na ljudi in naravo?
  • Ali nas slovenska zakonodaja dovolj ščiti?

Čas bomo namenili tudi vašim vprašanjem, ki jih lahko zapišete že v prijavnico in jih bo tako predavatelj prejel v naprej, ali pa v okviru spletnega dogodka.

O predavatelju: Boštjan Batagelj je izredni profesor na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Raziskovalno delo opravlja v Laboratoriju za sevanje in optiko, kjer se med drugim ukvarja s fizičnim nivojem prenosnih in dostopovnih telekomunikacijskih omrežij, zasnovanih na radijski in optični tehnologiji. Je avtor več kot 300 znanstvenih in strokovnih člankov, izumitelj pri desetih patentih, soustanovitelj dveh zagonskih podjetij ter sodeluje pri domačih in mednarodnih raziskovalnih projektih s področja optičnih in radijskih tehnologij ter mikrovalovne fotonike in kvantnega šifriranja. Je član mednarodnih združenj IEEE in OSA ter podpredsednik Slovenskega društvo za elektronske komunikacije. V letih 2017 in 2018 je sodeloval v interdisciplinarni skupini za prenovo slovenske Uredbe o elektromagnetnem sevanju v naravnem in življenjskem okolju.

Pristopnina: Udeležba za občine članice je 40,00 EUR na osebo, za nečlanice pa 80,00 EUR in vključuje organizacijo in strokovno predavanje, najem spletnega orodja ter DDV. Dogodek bo sneman in posnetek dostopen zgolj udeleženkam in udeležencem webinarja.

Prijavnica

Dogodek je že potekel.