četrtek 19.11.2015 ob 10:00 do 20.11.2015 ob 5:00

Terme Čatež d.d., Topliška cesta, Brežice, Slovenija

MGRT tudi letos skupaj s partnerji organizira slovenske regionalne dneve 2015, ki bodo potekali v Čatežu, Terme Čatež dne 19. in 20. novembra 2015 pod naslovom »Globalni izzivi in regionalni razvoj«.

Slovenski regionalni dnevi so namenjeni predstavitvi in razpravi o aktualnih temah s področja regionalnega razvoja. Razvoj Slovenije in njenih regij je zaradi naraščajoče vpetosti v globalne tokove vse bolj odvisen od globalnih izzivov, kot so podnebne in demografske spremembe, mednarodne migracije, gospodarska kriza idr., kar zahteva usklajenost politik med seboj in posameznimi ravnmi. Nova finančna perspektive odpira številna vprašanja o izvajanju regionalne politike v naslednjih letih. V veljavi so novi programski dokumenti 2014–2020, za njihovo izvedbo bodo na voljo novi inštrumenti. Od tega, kako dobro jih bomo uspeli med seboj povezati, bo odvisen nadaljnji razvoj posameznih regij in države kot celote.
Več o srečanju in programu si lahko preberete na spletni strani Slovenskih regionalnih dnevov.
Udeležba na simpoziju je brezplačna, vendar je predhodna prijava obvezna preko spletne povezave tukaj, do torka, 10. novembra 2015 (oziroma do zapolnitve prostih mest).


Nazadnje posodobljeno: