• Domov
  • Dogodki
  • Spletno izobraževanje na temo aktivnega državljanstva

četrtek 12.9.2019 ob 9:30 do 11:00

Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS
Dogodek je brezplačen

V sklopu Akademije družbenih inovacij nadaljujemo z nizom spletnih izobraževanj, tokrat na temo aktivnega državljanstva. Teme se bomo lotili na osnovi primera dobre prakse z nazivom »Naše mesto« – izvedeli boste lahko kako so različni sektorji združili moči, da so aktivirali na tisoče prostovoljcev po vsej državi.
Zagotovite si prosto mesto in se nam pridružite 12. septembra ob 9.30 uri s prijavo na povezavi: https://zoom.us/m…/register/6d5ac7451d4277194ac87b605f06faf5
Akademijo družbenih inovacij smo razvili v okviru Interreg projekta Social(i) Makers.

Nekaj o primeru dobre prakse:

Največji dogodek korporativnega prostovoljstva v Srednji Evropi se je začel kot manjši dogodek. Fundacija Pontis je prvi dogodek, ki so ga imenovali »Naše mesto«, organizirali leta 2007, pri čemer je sodelovalo le 20 podjetij in 400 prostovoljcev. Do leta 2019 je v projektu sodelovalo 30-krat več prostovoljcev in več kot 10.000 ljudi! Ne le to, dogodek »Naše mesto« se je iz glavnega mesta Bratislave razširilo tudi na 45 mest po vsej Slovaški. Sodelujejo poslovneži, mestni uradniki, prebivalci, aktivni državljani – vsi pomagajo pri več sto različnih dejavnostih na področju čiščenja javnih površin, parkov, igrišč, šol ali vrtcev. Čistijo nabrežja, obnavljajo grajske ruševine, pomagajo starejšim in še veliko več.

V 13 letih se je dogodek »Naše mesto« razvijal in postopoma je Fundacija Pontis skupaj s partnerji Business Leaders Forum pridobila veliko izkušenj. Med spletnim seminarjem jih bodo z veseljem delili z vami!