• Domov
  • Dogodki
  • Strokovni posvet o kriterijih za trajnostno gradnjo

Petek 16.3.2018 ob 10:00 do 14:30

Gospodarsko razstavišče, Ljubljana, Slovenija
Dogodek je brezplačen

Gradbeni inštitut ZRMK, Ministrstvo za okolje in prostor, Center energetsko učinkovitih rešitev in Zavod za gradbeništvo Slovenije organizirajo strokovni posvet o kriterijih za trajnostno gradnjo, ki bo potekal v petek, 16. marca 2018, od 10.00 do 14.30 v dvorani na Galeriji na 57. mednarodnem sejemu DOM na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani na Dunajski cesti 18.

Posvet je namenjen seznanitvi z aktualnimi domačimi in evropskimi prizadevanji za obvladovanje, načrtovanje in naročanje okoljsko sprejemljivejše gradnje, saj želimo organizatorji dogodka spodbuditi povpraševanje po boljših stavbah.

Na dogodku bo predstavljena slovenska študija »Pregled sistema trajnostnih kriterijev s predlogom prenosa«, ki sta jo v letu 2017 po naročilu Ministrstva za okolje in prostor (MOP) izdelala Gradbeni inštitut ZRMK (GI ZRMK) in Zavod za gradbeništvo Slovenije (ZAG).

Sočasno (2015-2017) je v evropskem merilu nastajal sistem Level(s) – skupni EU okvir ključnih kazalnikov trajnostne gradnje za poslovne in stanovanjske stavbe -, ki je od jeseni 2017 na voljo tudi za testno uporabo. Gre za metodo, ki investitorja in projektno skupino sistematično vodi k obvladovanju tistih vidikov gradnje stavb, ki so za človeka, okolje in gospodarnost naložbe ključni.

Izkušnje z uvajanjem sodobnih trajnostnih meril pri načrtovanju stavb bodo predstavili napredni in okoljsko ozaveščeni investitorji, projektanti ter specializirani strokovnjaki za področje trajnostne gradnje. Več o vsebini posveta na POVEZAVI.

Kotizacije ni, prijavite se preko te spletne povezave, ali po e-pošti: usposabljanje@gi-zrmk.si ali preko QR kode (najdete jo v povabilu) najkasneje do srede 14. marca 2018.

Povabilo na strokovni posvet – kazalniki trajnostne gradnje – dom 2018.pdf