• Domov
  • Dogodki
  • Tretji poziv “Iniciative EUCF” in predstavitveni seminar za občine

Torek 5.10.2021 ob 13:00 do 14:30

Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS
Dogodek je brezplačen

Vabimo vas na brezplačni spletni seminar »Inciative EUCF – European City Facility«, kjer bo Miha Jensterle, predstavnik EUCF za Slovenijo podal aktualne in ključne informacije ter priporočila v zvezi z iniciativo ter pozval zainteresirane občine k prijavi na predzadnji poziv. Seminar bo potekal v torek,  5. oktobra 2021 ob 13. uri v spletni predavalnici okolja Zoom.

V seminarju se boste seznanile z iniciativo EUCF, ki je v sklopu Okvirnega programa za raziskave in inovacije Evropske unije (Horizon 2020) ustvarjena s strani mest za mesta. Cilj iniciative je več kot 200 občinam širom Evropske Unije pomagati pri izdelavi investicijskega koncepta in tako izboljšati njihove priložnosti za pridobitev potrebnih investicijskih sredstev.

Iniciativa EUCF naslavlja vse občine, ki imajo ogromen potencial za gradnjo in izdelavo investicijskih projektov pri prehodu v trajnostno oskrbo z energijo. Njihovi potenciali naslavljajo področja: Prenove javnih stavb, prenove stanovanjskih in nestanovanjskih stavb, integrirane obnovljive vire, pametna omrežja, toplotna omrežja, trajnostna mobilnost in inovativne energetske strukture. Iniciativa pri tem ne izključuje sodelovanja manjših občin, ki se v sklopu prijave lahko povežejo s sosednjimi ali nesosednjimi občinami, s katerimi si delijo podobne področne izzive.

Sodelujoče občine se boste lahko v sklopu iniciative imele znova priložnost potegovati za 60.000 evrov dotacije za pripravo investicijskega koncepta za vaš trajnostni projekt. Iz dotacije si boste lahko občine zagotoviti tehnično, pravno in strokovno pomoč.

Dnevni red:

  1. Kaj je EUCF?
  2. Kako se prijaviti za EUCF sredstva?
  3. Kaj je investicijski koncept in kako ga pripraviti?
  4. Kakšne oblike podpore nudi EUCF?
  5. Rezultati 1. in 2. poziva
  6. Vprašanja in odgovori

 

Prijava je obvezna, saj vam bomo na dan dogodka, na podlagi vnešenega e-naslova v prijavnici, poslali povezavo v spletno predavalnico digitalnega okolja Zoom.

Prijavite se lahko do torka, 30. 9. 2021 do 16. ure oziroma do zapolnitve mest v obrazcu spodaj. V primeru tehničnih težav prijave sprejemamo tudi na ana.plavcak@skupnostobcin.si s pripisom “Prijava na spletni seminar EUCF”.

Prijavnica

Dogodek je že potekel.

Nazadnje posodobljeno: