• Domov
  • Dogodki
  • ZAPOLNJENO – Turistične kooperative in sodobni poslovni modeli v turizmu

Torek 5.7.2016 ob 10:00 do 2:00

11, Padna, Piran, Slovenia

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije in Skupnost občin Slovenije organizirajo posvet Turistične kooperative in sodobni poslovni modeli v turizmu, ki bo v torek, 5. julija 2016 s pričetkom ob 10.00 uri v Kulturnem domu Božidarja Jakca, Padna 11, Piran.

Osrednja tema posveta je predstavitev inovativnih oblik organiziranosti v turizmu, ki so osredotočene na izvajanje namestitvene dejavnosti in poslovnega povezovanja v turističnih kooperativah. Zadruge ali kooperative sicer niso nova oblika poslovnega modela, vendar jih v Sloveniji na področju turizma šele razvijamo. Na posvetu bo predstavljen zadružni poslovni model, ki omogoča učinkovito povezovanje v turistične kooperative s ciljem vzpostaviti poslovno sodelovanje fizičnih oseb, gostiteljev, zasebnega in javnega sektorja, ki turistom nudijo različne turistične storitve: namestitev, prehrana, vodenje, prevozi, animacije, šport.

Digitalizacija je gonilna sila globalnih sprememb, ki se v turizmu izrazito odražajo in zahtevajo odziv tako ponudnikov nastanitev kot tudi pravno-formalnega sistema. Največji hotel na svetu je skoraj čez noč postal Airbnb. Ljudje se s pomočjo te in drugih spletnih platform  povezujejo, sodelujejo in ustvarjajo dodano vrednost. Zato smo na posvet  povabili predstavnika podjetja Airbnb, da bo z nami delil njihovo vizijo in odzive držav, v katerih so prisotni in teh je več kot 190.

Posvet bo potekal v slovenskem, angleškem in hrvaškem jeziku, saj smo ob že omenjenem Airbnb povabili tudi goste iz sosednje Hrvaške in Italije, ki bodo predstavili primere dobre prakse.

POSODOBLJEN PROGRAM, 5. 7. Padna

Z dnem 27.6.2016 smo zapolnili vsa razpoložljiva mesta, zato prijava na dogodek več ni mogoča. Hvala za razumevanje.