• Domov
  • Dogodki
  • Načrtovanje, urejanje in upravljanje gorsko-kolesarskih poti

Sreda 26.1.2022 ob 10:00 do 13:00

Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS

Trend gorskega kolesarstva postaja na razgibanih območjih občin vedno bolj aktualen in priljubljen. Z naraščajočim trendom je povezano tudi razvijanje športno turističnega potenciala ter priložnosti za pridobivanje sofinancerskih sredstev iz različnih virov. Za uspešen in optimalen razvoj dejavnosti je potrebna obravnava različnih uporabnikov prostora, vplivov na (varovano) naravno okolje, ter (pomanjkanja) pomožne infrastrukture na razgibanem območju.

Da bi se seznanili s področjem gorskega kolesarjenja v Sloveniji, Skupnost občin Slovenije organizira posvet za vse odločevalce, soodločevalce in druge zainteresirane strokovnjake na lokalni ravni, da se seznanijo z učinkovitim načrtovanjem, urejanjem in upravljanjem gorsko-kolesarskih poti za vse rekreativne in ljubiteljske uporabnike.

Kakšne so usmeritve nosilcev urejanja prostora? Čemu namenjati pozornost pri urejanju infrastrukture na varovanih območjih (Natura 2000, vodna zemljišča, varovani gozdovi, ipd.)? Kako razviti uspešen gorsko-kolesarski produkt? Kako urejati in upravljati MTB (Mountain Bike) Park?

Na takšna in podobna vprašanja bo odgovorjeno v okviru posveta.

Predlagan DNEVNI RED:

  • Predstavitev področne zakonodaje
  • Načrtovanje infrastrukture gorsko-kolesarskih poti na varovanih območjih
  • Urejanje in upravljanje Robidišča
  • Upravljanje občinskega premoženja gorsko kolesarskih poti (Občina Kočevje, Občina Ajdovščina)

*SOS si v skladu z organizacijo dogodka pridržuje pravico do dopolnitev programa.

Vabilo z govorci za tiskanje.

Vabljeni k prijavi in udeležbi!

Prijavnica

Udeležba je plačljiva. Pristopnina za posvet znaša 40,00 EUR z DDV za občine članice in njihove zavode ter 120,00 EUR z DDV za občine nečlanice/njihove zavode.
Prijave potekajo preko spletne prijavnice (spodaj). Dan pred dogodkom boste prejeli povezavo do spletne učilnice Zoom.
Prijave zbiramo do vključno 24.1.2022 oz. do zapolnitve prostih mest.
* Skupnost občin Slovenije obdeluje vaše osebne podatke za namene posredovanja povezave do posveta, posredovanja gradiv, informiranja glede samega dogodka in izstavitve računa. Več o tem lahko preberete v zavihku varstvo osebnih podatkov in politiki zasebnosti SOS, ki je objavljen na spletni strani SOS.

Nalagam obrazec
V primeru težav, lahko izpolnite obrazec ročno. Navodila za potrditev najdete na njem.