četrtek 24.1.2019 ob 10:00 do 13:30

Dogodek je brezplačen

Četrtek, 24. januar 2019, Salon uporabnih umetnosti, Glavni trg 1, Maribor

Program URBACT je objavil zadnji razpis v tem programskem obdobju. Gre za razpis za nova akcijska omrežja, v katerih evropska mesta iščejo rešitve za pogoste urbane izzive.
V omrežju sodeluje do 10 partnerskih mest oziroma občin iz različnih evropskih držav, ki izmenjujejo izkušnje in se učijo eno od drugega. Partnerji v okviru dvoletnega sodelovanja na mednarodni in lokalni ravni razvijejo celostne akcijske načrte, s katerimi naslovijo pereče probleme. Ob tem so partnerji deležni strokovne podpore s strani vodilnega strokovnjaka, ki strokovno usmerja delo omrežja, na voljo pa so jim tudi različne oblike usposabljanj in podpore v strani programa. Novost tega razpisa je, da bodo lahko partnerska mesta manjše rešitve preizkusila v obliki pilotnih aktivnosti.
Občine imajo s sodelovanjem v omrežju možnost oblikovati partnerstvo na lokalni ravni, s pomočjo katerega vzpostavijo kakovosten dialog z lokalnimi deležniki na določeno temo, skupaj razvijajo nove rešitve in oblikujejo akcijske načrte.
Če želite izvedeti več o razpisu, vas vabimo, da se udeležite URBACT info dneva, na katerem bomo podrobneje predstavili razpis, njegove cilje in način prijave.
Vabimo vas tudi, da nam posredujete svoje projektne ideje in tako izkoristite možnost neposrednega odziva in priporočil za izboljšavo idej.
Svoje izkušnje v programu URBACT bodo z nami delile slovenske občine, ki so že sodelovale v omrežjih, in vam tako omogočile, da dobite neposreden vpogled v delovanje programa in njegove koristi.
Sočasno z objavo razpisa sekretariat URBACT poziva k sodelovanju tudi strokovnjake in strokovnjakinje, ki bi želeli novo nastala omrežja podpirati pri delu.
Na info dnevu bomo iz prve roke spoznali tudi delo vodilnega strokovnjaka.
Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar je število mest omejeno, zato vas prosimo za prijavo do 22. januarja 2019 na tej povezavi ali na urbact@ipop.si.
Projektno idejo nam lahko posredujete neposredno prek prijavnega obrazca ali tako da nam pošljete izpolnjen dokument, ki ga najdete tukaj.
Več informacij o razpisu na tej povezavi.

Vabilo in program