• Domov
  • Dogodki
  • Vabilo na delavnico – Prenova mestnih središč

Torek 10.5.2016 ob 9:30 do 1:00

3 Kolodvorska cesta, Postojna, Slovenia

Skupnost občin Slovenije in IPoP vas vabimo na 1. delavnico za pripravo projektnih idej, ki smo jo že napovedali in bo v torek, 10. maja 2016 v Postojni.

Na posvetu o potrebah mest smo skupaj identificirali razvojne potrebe mest, ki jih bomo na tematskih delavnicah vsebinsko razdelali ter oblikovali projektne ideje, primerne za prijavo na razpis URBACT ali drug relevanten razpis.

Na 1. delavnici o urbani prenovi in urejanju mestnih središč se bomo posvetili stanovanjski politiki in kratkotrajnemu oddajanju nepremičnin, saj je uravnoteženje obojega za mesta pogosto velik izziv. Spoznali bomo mehanizme in orodja urbane prenove, s katerimi je mogoče oživiti mestno jedro in spremeniti mestni utrip.

V delavničnem delu bomo razpravljali o možnostih za rabo predstavljenih orodij v posameznih lokalnih okoljih in skušali oblikovati projektne ideje. Nekaj projektnih idej bomo podprli z nadaljnjim svetovanjem pri pripravi prijave na razpis URBACT.

Prijavite se lahko s priloženo prijavnico do petka, 6. maja 2016 na naslov metka@skupnostobcin.si ali po faksu na številko 02 234 15 03.

Prijazno vabljeni!

VABILO

PRIJAVNICA