• Domov
  • Dogodki
  • Vabilo na Hackathon “Be Social Be Maker” Vzgajanje naslednjih generacij socialnih inovatorjev

Sreda 18.9.2019 ob 9:30 do 15:30

Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS
Dogodek je brezplačen

Skupnost občin Slovenije, Ekonomski institut Maribor in Fundacija Prizma vas v sklopu projekta Social(i)Makers vabimo na hekaton dogodek

»Be Social, Be Maker«:

Vzgajanje naslednjih generacij družbenih inovatorjev,

ki bo potekal 18.9.2019 v prostorih Kreativnega centra Poligon v Ljubljani.

Dandanes se zaradi številnih sprememb vsakodnevno soočamo z različnimi neravnovesji, ki preraščajo v družbene probleme oziroma izzive. Pri razvoju in krepitvi senzibilnosti za prepoznavanje družbenih problemov in predvsem ustvarjalnih ter inovacijskih zmožnosti vsakega posameznika igra pomembno vlogo prav formalno in neformalno izobraževanje, zato vas vabimo, da se nam pridružite pri iskanju odgovorov – kako opolnomočiti mlade med 15 in 23 letom, da postanejo družbeni inovatorji?

V uvodnem delu hekatona bodo strokovnjaki osvetlili teme krepitve kompetenc mladih, družbenega inoviranja in socialnega podjetništva, v nadaljevanju pa bodo udeleženci skozi delo v skupinah iskali inovativne rešitve. Pravne osebe bodo z oblikovanimi rešitvami lahko sodelovale tudi na mednarodnem razpisu “Be social, Be maker” in se potegovale za denarno nagrado v višini 5.000,00 EUR za razvoj in implementacijo predlagane rešitve. Več o razpisu in pogojih na: https://skyrocketplatform.eu/submissions/view-challenge/1).

Vabilo s programom prilagamo TUKAJ.

Vprašanje »Biti ali ne biti družbeni inovator?« naj ne bo retorično. Postanite del skupnosti družbenih inovatorjev in se nam pridružite!

Udeležba na dogodku je brezplačna!

Prijavnica

Dogodek je že potekel.

Nazadnje posodobljeno: