četrtek 8.10.2015 ob 8:00 do 9.10.2015 ob 5:30

1-3 Jagelló út Budapest, Hungary H-1123

Na SOS so se obrnili iz Geonardo okoljskih tehnologij v zvezi s priložnostjo za sodelovanje v okviru projekta Geotermalne skupnosti (GEOCOM), ki ga financira EU, v okviru pobude sedmega okvirnega programa (FP7) CONCERTO III. Namen projekta GEOCOM (www.geothermalcommunities.eu) je prikazati najboljše razpoložljive tehnologije za daljinsko ogrevanje z uporabo geotermalne energije v kombinaciji z inovativnimi ukrepi za energetsko učinkovitost na treh demonstracijskih lokacijah na Madžarskem, Slovaškem in v Italiji.

Ena od zaključnih aktivnosti projekta GEOCOM je vzpostaviti “Županski Geotermalni klub (MGC – Mayors’ Geothermal Club)” s ciljem olajšati prihodnje sinergije in sodelovanje med ključnimi deležniki evropskega geotermalnega trga s posebnim poudarkom na občinah z velikimi geotermalnimi potenciali.

MGC bo uradno vzpostavljen 8. oktobra 2015 v okviru otvoritvene konference v Budimpešti na Madžarskem, kjer se bodo sestali predstavniki evropskih občin z geotermalno energijo, ponudniki tehnologije in svetovalci, kakor tudi predstavniki ključnih finančnih institucij, ki v svojih portfeljih vključujejo globoko geotermalno energijo, kot tvorci jedra tega kluba, ki naj bi postal gonilna različnih politik na ravni EU, povezanih z geotermalno energijo v prihodnosti.

Vabimo vas, da obiščite naslednjo stran, kjer lahko najdete podrobne informacije (program, govornike itd), za udeležbo na konferenci in se lahko tudi registrirate na naslednji povezavi https://www.b2match.eu/mayors-geothermal-club.

Udeležba je brezplačna.

Predstavitev pobude Županskega geotermalnega kluba (v angl. jeziku)

Program konference (v angl. jeziku)

GEOTERMALNI POTENCIAL
Temperaturni gradient – Slovenija

Nazadnje posodobljeno: