Torek 7.7.2020 ob 10:00 do 11:30

Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS
Dogodek je brezplačen

Pred kratkim se je na SOS obrnila občina Idrija, ki je doživela kibernetski napad. Ob prihodu na delovno mesto so uslužbenci imeli vso vsebino na vseh računalnikih zakriptirano.

Za pomoč se je SOS obrnil na Ministrstvo za javno upravo, 4PIH in druge občine, za katere smo vedeli, da so imele to izkušnjo in na podlagi prejetih informacij sestavili protokol kaj je potrebno v takšnem primeru narediti. V želji, da vam takšnega protokola ne bi bilo treba sploh uporabiti, vas vabimo na kratko spletno srečanje namenjeno spoznavanju področja informacijske varnosti s poudarkom na preventivi.

Dogodek je namenjen širšemu krogu odgovornih oseb v občinah (vodje oddelkov, služb, direktorice in direktorji občinskih uprav) in ne zgolj zaposlenim, ki skrbijo za informatiko.

Program:

  • Predstavitev kibernetskega napada in sprejetih ukrepov po napadu – Tomaž Vencelj, župan Občina Idrija
  • Preventivni ukrepi z vidika kršitev varstva osebnih podatkov (GDPR) – mag. Renata Zatler, Dataofficer
  • Preventivni ukrepi na ravni posameznika in organizacije, Milan Gabor, etični heker[1], Viris d.o.o.
  • Razprava

Udeležba je brezplačna, prijave so obvezne, saj vam vabilo v spletno predavalnico pošljemo na vaš e-naslov iz prijavnice. Prijave zbiramo do ponedeljka, 6.7. oz. do zapolnitve mest.

[1] Etično hekerstvo najlažje razložimo z vzporednico finančne notranje revizije, le da gre  v tem primeru za informacijsko notranjo revizijo (pregled ranljivosti sistema s poročilom s priporočili za izboljšanje).

07.07. Vabilo webinar – informacijska varnost

Povezava do webinarja se nahaja tukaj. 

Prijavnica

Dogodek je že potekel.