• Domov
  • Dogodki
  • Webinar – Kakšno vlogo lahko imajo hibridni poslovni modeli pri ustvarjanju socialnih inovacij?

Ponedeljek 27.1.2020 ob 14:00 do 15:00

Dogodek je brezplačen

Vabljeni na 7. webinar, ki ga organiziramo v sklopu projekta Social(i) makers naslovom “Politike socialnih inovacij – Kakšno vlogo lahko imajo hibridni poslovni modeli pri ustvarjanju socialnih inovacij?” in bo potekal 27. januarja od 14. do 15. ure.

Zaradi nenehno spreminjajočega se organizacijskega okolja in vse večje priljubljenosti ciljev trajnostnega razvoja (SDG) je bila nujna ponovna preučitev koncepta ustvarjanja vrednosti in medsektorskega sodelovanja za dosego naših ciljev. Trend sprememb upravičuje razvoj hibridnih poslovnih modelov: hibridni poslovni model je več kot model dvojne vloge socialnih podjetij, saj daje poudarek medsektorskemu sodelovanju, pri čemer poudarja kot ključne igralce oblikovalce politik (vlade), nevladne organizacije in podjetja.

Namen spletnega seminarja je prikazati bistvo in vlogo hibridnega poslovnega modela pri razvoju trajnostnega poslovanja s poslovnega in družbenega vidika s konkretnimi primeri in študijami primerov.

Naš strokovnjak bo skupaj z udeleženci odgovoril na naslednja vprašanja:

  • Kakšna je vloga hibridnega poslovnega modela pri uvedbi medsektorskega dialoga in sodelovanja pri ustvarjanju socialnih inovacij?
  • Kako se model nanaša na socialne inovacije in politično raven?
  • Kateri konkretni primeri in poslovni modeli se lahko uporabljajo za razumevanje hibridnega delovanja?

Svoje mesto na webinarju si zagotovite že danes s prijavo na TEJ POVEZAVI.

_______________________________________

O centru za socialne inovacije (Heidelberg University)

Center za socialne naložbe (The Centre for Social Investment, CSI) je raziskovalno središče na Inštitutu za sociologijo Max-Weber in Fakulteti za ekonomijo in družbene vede Univerze v Heidelbergu. Sebe vidi kot interdisciplinarno središče na področju raziskav, izobraževanja in usposabljanja ter kot interdisciplinarnega partnerja za tretji sektor.

Osrednje raziskovalne teme CSI so poleg istoimenskih socialnih naložb in inovacij fundacije, civilna družba in socialna ekonomija. Posebna pozornost je namenjena inovativnim čezmejnim raziskavam – bodisi med sektorji ali med oblikami organizacij.

Namen raziskav CSI je prispevati k oblikovanju samopodobe tretjega sektorja, analizirati njegove pravne, ekonomske in socialne okvirne pogoje ter prispevati k večji učinkovitosti socialnih podjetij.

O strokovnjaku

Dr Volker Then je generalni direktor Centra za družbene naložbe in inovacije (CSI) na univerzi Heidelberg. Kot ustanovni direktor CSI je združil zanimanje za družbeno relevantne raziskave z zavezanostjo k učinkoviti praksi od leta 2006. Njegovi stalni tematski interesi vključujejo civilno družbo in posredniške institucije, socialni kapital, pa tudi učinkovito fundacijsko delo, razvoj strategij s strani organizacij in merjenje socialnega vpliva.

Poleg objav se intenzivno posveča tudi drugim oblikam prenašanja ugotovitev raziskav v politiki in praksi. Te vključujejo tudi imenovanja v politične svetovalne organe, kot je nacionalni svetovalni odbor skupine za pospeševanje naložb družbe G8 od leta 2014, strokovna zaslišanja in sestanki v parlamentu EU in Bundestagu, nagovori na znanstvenih, predvsem pa strokovnih, praktičnih konferencah, pa tudi kot številna članstva v častnih odborih v fundacijah, publikacijah ali združenjih v neprofitnem sektorju.

Bil je član upravne šole Kennedy na Univerzi Harvard (1999–2002), Sveta (2000–2006) in mednarodnega odbora (2000–2006) Centra Evropske fundacije v Bruslju.


Nazadnje posodobljeno: