četrtek 24.11.2016 ob 13:00 do 14:00

Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS
Dogodek je brezplačen

DOBA Fakulteta, Skupnost občin Slovenije in FLAPAX vas vabimo na brezplačni webinar na temo pametnih mest in skupnosti. Dr. Urška Starc Peceny vas bo popeljala skozi izzive in priložnosti ter pozornost namenila predvsem komuniciranju in participaciji.

‘Local is beuatiful’ je koncept, ki želi z različnostjo obarvati evolucijo 21. stoletja. Občine stojijo pred novim izzivom. Prehod v pametne skupnosti jim nudi priložnost, da prevzamejo v svoje roke usmerjanje razvoja trga in novih finančnih mehanizmov. Vendar le tistim, ki bodo nove tehnologije prepoznale samo kot sredstvo, ki jim lahko omogoči, da postanejo zanimive – za ljudi in za kapital.

Se tudi vi zadnje čase pogosto srečujete z besedno zvezo pametno mesto ali pametna skupnost in vam kljub številnim dogodkom in zapisom še vedno ni povsem jasno kaj to je? Katera služba naj bi se s tem sploh ukvarjala? Kje se dobi relevantne informacije in kompetence? Kakšne kompetence sploh potrebujemo? Je moč izmeriti ‘koliko pametna’ je neka občina oz. skupnost in koliko stane, če taka želi postati? Kaj so konkretne prednosti za občane, za lokalno gospodarstvo? Kakšno je učinkovito komuniciranje in kako se lahko uspešno spodbuja participacijo?

Je vse to skupaj samo modna muha ali bi se bilo treba temu resno posvetiti?

Kratek enourni vpogled o razvoju pri nas v Sloveniji in po svetu, ki zavzema tudi teme problematike kadrovanja v manjših skupnostih, izzivih ter priložnostih z zbiranjem odprtih podatkov in razvoju aktivne participacije prebivalcev, je namenjen vsem, ki vam ni vseeno kaj se dogaja z vašim okoljem.

Po končanem webinarju boste udeleženci

  • dobili vpogled v dogajanje na področju pametnih mest in skupnosti,
  • razumeli zakaj je tehnologija samo sredstvo,
  • z gosti spoznali kakšne prakse imajo tisti, ki so v razvoju v špici, posebno z vidika komuniciranja in participacije,
  • postali vznemirjeni, saj boste spoznali, da …

Predavateljica: Dr. Urška Starc-Peceny ima 20+ let mednarodnih izkušenj z “novim” na strateški ravni, pri razvoju novih okolij in pripovedovanju o inovacijah. Leta 2001 je doktorirala iz komuniciranja na temo Netlife-a, ki je že vseboval koncepte, ki jim srečujemo danes v razvoju pametnih skupnosti. Poleg izkušenj v regionalnem razvoju je soustanoviteljica več podjetij v Evropi in na Bližnjem Vzhodu in je koordinator za NASA Space Apps Challenge na Dunaju, kjer že vrsto let živi. Je eden od iniciatorjev FLAPAX – Evopskega pospeševalnika za pametne skupnosti v katerem poleg komuniciranja in skupnosti skrbi tudi za izobraževanje.

Podrobne informacije o webinarju

Datum Četrtek, 24. november, od 13.00 do 14.00
Lokacija online (potrebujete samo dostop do interneta in slušalke z mikrofonom)
Cena Predavanje je brezplačno, a je število mest omejeno
Prijava
Obvezna je prijava
Več informacij Dina Potočnik 02 228 38 90