• Domov
  • Dogodki
  • Webinar “Projekt EUCF – European City Facility”

četrtek 21.5.2020 ob 10:00 do 11:30

Dogodek organizira, soorganizira ali se izvaja v partnerstvu s SOS
Dogodek je brezplačen

Skupnost občin Slovenije v sodelovanju z upravljalsko ekipo EUCF, ki jo predstavlja konzorcij 5 partnerjev (Energy Cities, Adelphi, Climate Alliance, Enviros, FEDARENE) vabi na brezplačni webinar z namenom predstavitve projekta European City Facility, kjer bo predstavnik EUCF za Slovenijo podal ključne informacije v zvezi s projektom.

Zavedamo se, da imajo občine ogromen potencial za gradnjo celovitih investicijskih programov pri prehodu v trajnostno oskrbo z energijo. Pogosto nastopijo kot glavni pobudnik in igrajo ključno vlogo pri združevanju manjših projektov v večje investicijske portfelje. Ena glavnih ovir za uresničitev projekta je zagotovitev potrebnih investicijskih sredstev. Med drugim je za financiranje iz javnih ali privatnih virov praviloma potrebno predložiti natančno razdelan investicijski koncept. Še posebej manjše občine pogosto ne razpolagajo z zadostnimi kapacitetami za izdelavo le-tega.

Na tej podlagi je bil v sklopu Okvirnega programa za raziskave in inovacije Evropske unije (Horizont 2020) ustvarjen projekt EUCF – European City Facility. V sklopu tega lahko občine zaprosijo za podporo pri izdelavi investicijskega koncepta za načrtovani projekt. Ta obsega tako finančno (60.000 EUR) kot tudi tehnično in pravno strokovno podporo. Cilj projekta je več kot 200 občinam širom Evropske Unije pomagati izdelati investicijski koncept in tako izboljšati njihove možnosti za pridobitev potrebnih investicijskih sredstev.

Dnevni red:

  1. Kaj je EUCF?
  2. Kako se prijaviti za EUCF sredstva?
  3. Kaj je investicijski koncept in kako ga pripraviti?
  4. Kakšne oblike podpore nudi EUCF?
  5. Vprašanja in odgovori

 

Prijava je obvezna, saj vam bomo na dan dogodka poslali vabilo (povezavo) v spletno predavalnico digitalnega okolja Zoom, na podlagi vnešenega e-naslova v prijavnici.

Prijavite se lahko do srede, 20. 5. 2020 do 15. ure oziroma do zapolnitve mest v obrazcu spodaj. V primeru tehničnih težav prijave sprejemamo tudi na info@skupnostobcin.si s pripisom “Prijava na webinar EUCF”.

Prijavnica

Dogodek je že potekel.