Ponedeljek 8.3.2021 ob 9:00 do 16:00

Dogodek je brezplačen

Odbor regij ob dnevu žena organizira razpravo pod sloganom »za več žensk v politiki«, na kateri bo v panelu »Političarke kot vzornice« sodelovala tudi slovenska županja, Jasna Gabrič, županja občine Trbovlje.

Na panelnih razpravah, ki se bodo začele ob 9. uri 8. marca 2021 bo razprava tekla o zastopanosti žensk na nivoju držav EU (80% izvoljenih politikov na regionalnem nivoju je moških) in odpravljanju ovir, ki preprečujejo vstop ženskam na politični parket. Govora bo o lokalni, regionalni in evropski politiki ter konkretnih ukrepih na terenu za lažje sodelovanje žensk v lokalni in regionalni politični sferi. Druga panelna razprava, ki bo sledila ob 14. uri bo namenjena razpravi o socialnih medijih in njihovi vlogi po eni strani kot komunikacijski medij, po drugi strani pa kot orodje za grožnje.

V tretji panelni razpravi, ki se bo začela ob 15.15 uri pa bo županja Trbovelj in podpredsednica SOS, ob boku evropske poslanke in predstavnice EU odbora za enakost spolov Samire Rafaele, razpravljala o uspešni političarki kot vzoru, ki tudi druge ženske vzpodbudi in motivira, da se podajo v politiko.

Vabilo je dostopno tukaj.

Registracija poteka na tem mestu.