• Domov
  • Dogodki
  • Zeleni in dostopni turizem, konferenca v Splitu

četrtek 3.11.2016 do 4.11.2016

Hotel Park Split, Hatzeov perivoj, Split, Croatia

Objavljamo pismo/vabilo Evropskega poslanca Igorja Šoltesa:

Želimo Vas povabiti na konferenco z naslovom “Zeleni in dostopni turizem”, ki bo potekala 3. in 4. novembra 2016 v Splitu na Hrvaškem.

Države Jadransko-jonske makroregije imajo ogromno možnosti za povečanje njihove konkurenčnosti na področju turizma, vendar pa ta potencial ostaja neraziskan. Namen konference je predstaviti obstoječe možnosti in priložnosti za dosego turističnega modela, ki bo temeljil na načelih zelenega gospodarstva in dostopa. Na konferenci se bodo zbrali predstavniki evropskih in nacionalnih institucij, podjetniki, predstavniki javnega sektorja in civilne družbe. V okviru konference bo potekalo več  razprav in okroglih miz, na katerih bodo govorci predstavili dobre prakse, kot tudi podjetniške izkušnje in znanje, hkrati pa razpravljali o pomembnosti dveh trenutnih zakonodajnih pobud, ki sta v razpravi v evropskih institucijah – paket, povezan s krožnim gospodarstvom in Evropski akt o dostopnosti. Turizem, ki spodbuja in zagotavlja nediskriminacijo do svojih uporabnikov in ki se razvija v skladu s trajnostjo mora predstavljati prihodnost tega sektorja. Med temami konference bodo tudi zelena javna naročila, lokalna hrana in proizvodnja energije. Namen konference je predstaviti obstoječe možnosti in priložnosti za dosego turističnega modela, ki bo temeljil na načelih zelenega gospodarstva in neoviranega dostopa do turističnih zmogljivosti za vse.

V prilogi vam pošiljamo osnutek programa, več o sami konferenci pa na moji spletni strani http://www.igorsoltes.eu/si/aktualno?item=1167

Udeležba na konferenci je brezplačna; potrebna je le prijava preko online obrazca:  PRIJAVA

Konferenca se bo odvijala v Hotelu Park v Splitu: http://www.hotelpark-split.hr, gostje konference pa imate od 3. do 4. novembra 2016 možnost koristiti popust za hotelsko sobo.

Priložen je bil še obrazec za rezervacijo sobe, ki ga lahko dobite tudi v sekretariatu SOS. Izpolnjen obrazec je treba pošlati po e-mailu na naslov (booking@hotelpark-split.hr) do 18. oktobra 2016.