Mestna občina Ptuj je gostila jubilejno 10. srečanje KLUBA ŽUPANJ, ki se ga je udeležilo 12 županj slovenskih občin.

Po neformalnem druženju ob zajtrku v mestni hiši so si županje ogledale knjižnico v Minoritskem samostanu sv. Petra in Pavla, cerkev Sv. Jurija, Knjižnico Ivana Potrča Ptuj, ustavile so se v ptujskem Škrniclu, sprehod čez mesto pa je županjam odstrl številne ptujske znamenitosti.

Na formalnem delu v Dominikanskem samostanu Ptuj sta generalna sekretarka SOS, Jasmina Vidmar, in strokovni sodelavec na SOS, Miha Mohor, županjam predstavila aplikacijo »Finančni podatki občin SOS« in najboljše prakse občin na področju kmetijstva (mreženje in povezovanje kmetov, virtualne tržnice, zadruge …) za potrebe vzpostavitve Kmetijskega razvojnega centra v provinci Anbar v Iraku. Srečanje je prineslo izmenjavo dobrih praks v posameznih občinah, predvsem pa sproščeno druženje ob klepetu, ki so ga županje prav pogrešale.

Klub županj je zaživel pod okriljem Skupnosti občin Slovenije leta 2014 z zavedanjem, »da uravnoteženje prostorov odločanja vpliva na oblikovanje politik, ki čim širše zaobjemajo in vključujejo različne potrebe in pričakovanja občank in občanov ter, da uspešnost žensk v politiki dolgoročno pozitivno vpliva tudi na pripravljenost žensk za vstopanje v lokalno politiko«.

< Vse aktualne novice