• Domov
  • Novice
  • 2. delavnica »Predstavitev Vzorčnih notranjih pravil SOS«

V četrtek, 23.2.2017, je v prostorih Mestne občine Ljubljana potekala 2. delavnica Skupnosti občin Slovenije in Virtuo d.o.o. z naslovom »Predstavitev notranjih pravil ter gradiva Vzorčnih notranjih pravil SOS«.

Delavnica je bila namenjena predstavitvi potrjenih vzorčnih notranjih pravil SOS za občine, katera lahko od januarja 2017 prevzamejo vse občine v Sloveniji brezplačno. Predstavniki občin so se na delavnici seznanili s samim gradivom vzorčnih notranjih pravil, ki obsega 18 dokumentov, ter  pridobili informacije o tem kaj prinašajo notranja pravila v praksi in na kaj morajo biti občine posebej pozorne (struktura VNP, izdelava operativnih aktov in uvedba ukrepov, kaj je in kaj ni vključeno v VNP,…). Poseben poudarek je bil namenjen tudi notranji presoji pri izvajanju notranjih pravil in inšpekcijskem nadzoru, saj je digitalna oblika hrambe lahko podvržena nevarnosti zlorab.

Tekom delavnice so udeleženci zastavljali tudi konkretna vprašanja o tem kakšen je priporočen pristop k uvedbi notranjih pravil ter vprašanja v zvezi z operativnimi težavami na katere bi lahko naletele občine.

< Vse aktualne novice