• Domov
  • Novice
  • 27 let SOS – čestitka občinam članicam

Skupnost občin Slovenije danes praznuje 27. rojstni dan. 14. februarja 1992 je 32 občin v Mariboru podpisalo Sporazum o ustanovitvi Združenja lokalnih skupnosti Slovenije, predhodnice Skupnosti občin Slovenije. V Sporazumu so zapisali, da je namen ustanovitve razvoj lokalne samouprave, izobraževanje in usposabljanje predstavnikov lokalnih in regionalnih oblasti, modernizacija in racionalizacija občinskih in regionalnih uprav, sodelovanje z organizacijami lokalnih skupnosti, strokovnimi, znanstvenimi organizacijami in ustavnovami, kar je aktualno še danes.

Vsem 175 občinam članicam Skupnosti občin Slovenije iskrene čestitke, med njimi pa bi se želeli še posebej zahvaliti za dolgoletno sodelovanje tistim, ki so pred 27 leti s podpisom sporazuma naredile prvi korak in gredo po tej poti še danes, te so:

Cerknica, Črnomelj, Idrija, Izola, Jesenice, Kamnik, Krško, Laško, Lenart, Lendava, Maribor, Metlika, Murska Sobota, Pesnica, Ptuj, Ravne na Koroškem, Ruše, Sevnica, Slovenj Gradec, Škofja Loka, Trbovlje, Tržič, Velenje in Vrhnika.

 


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice