INTENSSS-PA-logo-RGB-HOR-byline

 

V času od 14.  do 15. februarja smo se v Leon-u v Španiji sestali projektni partnerji projekta INTENSSS-PA. Na svojem tretjem sestanku so članice in člani pregledali napredek od začetka projekta v mesecu februarju 2016, ter smo se dogovorili o naslednjih korakih.

Projektni partnerji so v času od začetka projekta naredili analizo regije, v kateri se bo ustanovil Regional Living Lab (RLL). Skupnost občin Slovenije in LEA Pomurje sta RLL ustanovili v Pomurski regiji. Tako smo skupaj z LEA Pomurje mapirali ključne deležnike na področju energetike in prostorskega načrtovanja. Prav tako smo naredili analizo potreb v regiji in SWAT analizo povabljenih deležnikov v RLL. Na podlagi analize smo izvedli  ustanovni sestanek RLL Pomurje, ki je bil v Moravskih Toplicah 23. junija 2016. Na ustanovnem sestanku smo določili prioritete regije s področja energetske učinkovitosti in smo zastavili cilje, ki jih v okviru projekta želimo doseči. Na podlagi zastavljenih prioritet smo pripravili izobraževanje s področja energetskega managementa, ki bo izvedeno 27. februarja 2017.

 

V kolikor bi vas navedena tematika zanima in v kolikor bi želeli sodelovati v RLL Pomurje, pišite na miha.mohor@skupnostobcin.si.

Več o projekti INTENSSS-PA si lahko preberete na tej povezavi.

Zajeta slika

< Vse aktualne novice