IMG_1857V sredo, 22.6.2016, je v Šoštanju na Centralni čistilni napravi Šaleške doline v Šoštanju potekala 4. redna seja Komisije za gospodarske javne službe pri SOS.

Predsednica komisije, Mirjam Britovšek, je uvodoma predstavila projekt „LL SEE in Training of trainers“, temu pa je sledila delavnica na temo Project cycle management (PCM), predstavljena pa so bila tudi FIDIC pravila. Po evalvaciji delavnice, za katero so se vsi člani strinjali, da je bila zelo uspešna, so prisotni določili smernice oziroma teme, ki bi bile zanimive za naslednja srečanja odbora za GJS in se dogovorili o delu in poteku prihodnjih sej.

Po zaključenem vsebinskem delu so člani komisije odšli na ogled naprave za pripravo pitne vode Grmov vrh in se seznanili z izvedbo projekta »Celovita oskrba s pitno vodo v Šaleški dolini«, katerega namen je bil dolgoročno zagotavljanje varnejše in zanesljivejše oskrbe s pitno vodo za prebivalce Šaleške doline (vključene so mestna občina Velenje, občina Šoštanj in občina Šmartno ob Paki). Operacijo je delno financirala Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada, ostala sredstva so zagotovile občine.IMG_1879


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice