Partnerji v projektu INTENSSS-PA so se zbrali na 4. sestanku na Nizozemskem v mestu Gronningen. Sam sestanek je potekal v prostorih Univerze Gronningen v središču starega mestnega jedra. Mesto Gronningen je poznano kot mesto kolesarjev, saj je mestno središče zaprto za avtomobile, veliko je 4 kvadratne kilometre in povsem ravno. Tako ponuja idealne pogoje za kolesarjenje.

37194265844_b4870af7d6_h

Na začetku sestanka je prisotne pozdravil Alfred Kozemier, direktor oddelka za prostorsko načrtovanje mesta Gronningen. Prisotnim je predstavil dejansko stanje in razvojne cilje in izzive mesta. Predstavitev je bilo osredotočena predvsem na prostorski razvoj v povezavi z energetsko učinkovitostjo. Mesto ima cilj, do leta 2035 postati energetsko nevtralno, zato se v mestu izvaja večje projektov na področju energetske učinkovitosti.

Namen 4. sestanka partnerjev je bil razpravljati o priložnostih, težavah, dobrih praksah in seveda tudi napakah, ki so se dogajale v regionalnih živih laboratorijih projektnih partnerjev (RLL) v okviru projekta INTENSSS PA.

Zraven sestanka projektnih partnerjev, je vzporedno potekala tudi delavnica, na kateri so bile predstavljene različne rešitve in projekti, ki so vključevale participativno odločenje.

 

37855490516_23bc8eee2c_z

< Vse aktualne novice