Dne 30.10.2015 je potekal 7. po vrsti sestanek med predstavniki skupnosti občin in predstavniki Vlade in ministrstev v zvezi s financiranjem občin v letih 2016 in 2017. S strani Skupnosti občin Slovenije so se sestanka udeležili podpredsednika SOS, dr. Andrej Fištravec in Marjan Kardinar, in generalna sekretarka SOS, Jasmina Vidmar.

Pogovor na sestanku je potekal v zvezi z določitvijo povprečnine za prihajajoči leti kot tudi o ukrepih za znižanje stroškov občin. Skupnost občin Slovenije je glede na podane ukrepe predlagala še dodatne spremembe predpisov, ki bi razbremenile občinske proračune. Predstavniki občin so poudarili, da predlagane spremembe s strani ministrstev, bodisi ne vplivajo na znižanje stroškov delovanja občin bodisi niso bile še do danes sprejete, zato je izračunan prihranek s strani ministrstev nerealen.

Ob tem so predstavniki SOS opozorili na spremembe predpisov, ki so sedaj v obravnavi in bi lahko njihovo sprejetje imelo negativen vpliv na finance občin, kar pa je potrebno nujno preprečiti.

Ker stališč tudi tokrat niso še uspeli uskladiti, se bodo pogovori med predstavniki občin in države nadaljevali že naslednji teden.


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice