• Domov
  • Novice
  • Analiza potreb slovenskih občin na področju digitalizacije – vprašalnik

Občine, ki so vprašalnik o digitalnih potrebah že izpolnile

Ministrstvo za javno upravo je pripravilo vprašalnik za občine z namenom ugotovitev potreb in dejanskega stanja občin na področju digitalizacije. Rezultati vprašalnika bodo uporabljeni kot podlaga za pripravo ukrepov Ministrstva za javno upravo na področju pametnih mest in skupnosti ter tudi za pripravo strateških dokumentov za prihajajočo finančno perspektivo od katerih bo odvisno nadaljnje financiranje tega področja.

Vljudno naprošajo, da vsaka občina izpolni samo en vprašalnik.

Predlagajo, da se za izpolnjevanje vprašalnika posvetujete s sodelavci, ki so v vaši občini zadolženi za tovrstne teme in opravite predhodno analizo stanja potreb v občini na področju digitalizacije. V Sloveniji take analize še nismo opravili zato bodo pridobljeni podatki izrednega pomena tako za vas, ki izpolnjujete vprašalnik kot za pripravljavce politik, ukrepov.

V pomoč so vam lahko gradiva, ki so jih za vas pripravili v okviru delavnic, ki se izvajajo po Sloveniji, gradiva so dostopna na http://4pdih.com/gradiva/.

Zavedajo se, da so vaše občine zelo različne po velikosti, strukturi in se soočate z različnimi izzivi, tako da navedeni primeri morda ne bodo ustrezali vsem občinam v enaki meri. Naprošajo vas, da izpolnite vprašalnik, upoštevajoč vaše stanje in potrebe. Pri vsakem sklopu imate tudi možnost, da zapišete ideje ali primere, ki v vprašalniku niso zajeti.

Vprašalnik se nahaja na https://forms.gle/4thJBAYxBFJPon4z5.

Rok za izpolnitev vprašalnika je 20.3.2020.

Za kakršnakoli vprašanja se obrnite na ekipo 4PDIH in z veseljem vam bodo pomagali in svetovali kako najbolje pristopiti k vprašalniku. Kontaktna oseba je Argene Superina dosegljiva na E-naslovu argene@4pdih.com in na telefonu: 01 4768 143. Za pomoč in nasvete se lahko obrnete tudi na SOS.

Vabljeni k sodelovanju!

< Vse aktualne novice