• Domov
  • Novice
  • Breda Pečan bila izvoljena za podpredsednico Zbornice lokalnih oblasti v CLRAE

V času od 19. do 21. oktobra je v Strasbourgu potekalo 31. plenarno zasedanje Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti pri Svetu Evrope (CLRAE). Plenarnega zasedanja se je udeležila tudi slovenska delegacija v dopolnjeni zasedbi. Zraven članice Brede Pečan in Bernardke Krnc se je zasedanja udeležil nov član dr. Vladimir Prebilič.

Prvi dan zasedanja so članice in člani kongresa izvolili novo vodstvo. Za prvo predsednico je bila izvoljena Avstrijka Gudrun Mosler-Törnström, ki bo kongresu predsedovala dve leti. Naslednji dan zasedanja sta bila izvoljena še predsednika zbornic. Še en mandat je prejel dosedanji predsednik Zbornice lokalnih oblasti Anders Knape iz Švedstke, medtem ko bo njegova namestnica Breda Pečan. Zbornico regionalnih oblasti bo vodila Gunn Marit Helgesen iz Norveške.

Na drugem dnevu zasedanja so članice in člani potrdili seznam prioritet dela  2017-2020 Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti pri Svetu Evrope. Vse prioritete so razdeljene v dve področji in sicer v krepitev demokracije na lokalnem in regionalnem nivoju ter izgradnja varnih družb, ki so spoštujoče, vključujoče in so blizu državljanom.


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice