• Domov
 • Novice
 • Dan odprtih vrat 2020 – najava dogodkov v občinah

Skupnost občin Slovenije že devetič zapored z nekaterimi občinami članicami organizira Dan odprtih vrat v občinah. Najavljamo, da bodo nekatere občine povabile svoje občanke in občane ter medijsko javnost, zaradi česar vas vabimo, da jih obiščete in si ogledate nekatere pridobitve ter se informirate o načrtih v lokalnem okolju.

Tako se tudi letos občine priključujejo skupni akciji in organizaciji raznovrstnih dogodkov v svojih lokalnih okoljih ob naslednjih terminih:

Sreda, 12.2.2020

OBČINA SEVNICA

Dan odprtih vrat na Občini Sevnica: »prašat ni greh«.

Sodelavci občinske uprave, ki vodijo postopke, želijo biti dostopni za informacije in tako še dodatno pomagati občankam in občanom. Zaradi narave dela daljši posveti pogosto niso mogoči. Zato bodo sodelavci vseh oddelkov na Občini Sevnica na voljo za vsa vaša vprašanja na dnevu odprtih vrat.

Dan odprtih vrat bo potekal v sredo, 12. februarja 2020, od 14. do 17. ure. Vstopna točka bo sejna soba v pritličnih prostorih občinske stavbe. Vse občanke in občane vljudno vabijo, da jih obiščejo in jim zastavijo svoje vprašanje, saj »prašat ni greh«.

OBČINA RADOVLJICA

Občina Radovljica bo tudi letos sodelovala v akciji Dan odprtih vrat. Občane so povabili na dan odprtih vrat v Zdravstvenem domu Radovljica, kjer so lani v novem prizidku med drugim odprli telovadnico. V njej bodo predstavili dejavnost kineziologov in Zdravstveno vzgojnega centra v sredo, 12. februarja 2020, v dveh terminih: od 10. do 12. ure in od 15. do 17. ure. Za odrasle bo možno tudi krajše testiranje telesne zmogljivosti.

Vabilo.

OBČINA BREŽICE

Tudi letos Občina Brežice sodeluje na vseslovenskem dogodku Dan odprtih vrat. Vse zainteresirane občane in občanke vabi dne, 12.2.2020 s pričetkom ob 9. uri v sejno sobo Občine Brežice (pritličje, Cesta prvih borcev 18, 8250 Brežice).

Na dan dogodka, bodo zbrane seznanili z delom občinske uprave, s programi in ukrepi za višjo kakovost življenja starejših v občini ter z načrti Občine Brežice v prihodnje.  Dan odprtih vrat bo predstavljal tudi priložnost za srečanje in pogovor o aktualnih temah v občini.

Dogodek bodo zaznamovale naslednje dejavnosti:

 • Predstavitev organiziranosti in nalog občinske uprave, direktorica občinske uprave mag. Gordana Radanovič;
 • Predstavitev programov in ukrepov za višjo kakovost življenja starejših v občini Brežice, vodja Oddelka za družbene dejavnosti, gospodarstvo,  kmetijstvo in razvoj Patricia Čular;
 • Načrti Občine Brežice, župan Občine Brežice Ivan Molan.

OBČINA ŠKOFJA LOKA

Občina Škofja Loka bo organizirala dan odprtih vrat v sredo, 12. 2. 2020.

PRVI TERMIN

 • 9. 15: Sprejem obiskovalcev v glavni pisarni (Loška hiša, Mestni trg 15)
 • 9.20–9.35: Ogled prostorov občinske uprave
 • 9.40–10.15: (Velika sejna dvorana Občine Škofja Loka, Poljanska cesta 2, drugo nadstropje)

Predstavitvi dela in nalog Občine, občinskega sveta in župana

Predstavitev uspešno izvedenega projekta Vrtec Kamnitnik

Predstavitvi aktualnih in načrtovanih investicijskih projektov

Vprašanja Druženje

DRUGI TERMIN

 • 11.15: Sprejem obiskovalcev v glavni pisarni (Loška hiša, Mestni trg 15)
 • 11.20–11.35: Ogled prostorov občinske uprave
 • 11.40–12.15: (Velika sejna dvorana Občine Škofja Loka, Poljanska cesta 2, drugo nadstropje)
 • Predstavitvi dela in nalog Občine, občinskega sveta in župana
 • Predstavitev uspešno izvedenega projekta Vrtec Kamnitnik
 • Predstavitvi aktualnih in načrtovanih investicijskih projektov
 • Vprašanja Druženje

Svojo prisotnost z izbiro termina najavite tajnici Ireni Malovrh na irena.malovrh@skofjaloka.si.

Vabilo.

OBČINA ČRNOMELJ

K sodelovanju na dogodku Dan odprtih vrat se je dne, 12.2.2020 odzvala tudi Občina Črnomelj. Na ta dan bodo predstavili občinske projekte in skupno vizijo občine. Predstavnice in predstavniki občine ob tej priložnosti vljudno vabijo vse zainteresirane obiskovalce k obisku dogodka.

Dogodek bo potekal v dvorani Območno obrtno-podjetniške zbornice Črnomelj (Ulica 21. oktobra 10, 8340 Črnomelj) ob 18.uri.

OBČINA LJUBNO

Tudi Občina Ljubno se letos pridružuje k pobudi Dnevu odprtih vrat. Dne 12.2.2020 od 8.00 do 17.00 vabijo občanke in občane na pogovor k županu v prostorih občine (Cesta v Rastke 12, 3333 Ljubno ob Savinji).

Župan bo s sodelavci Občinske uprave nagovoril zainteresirano javnost ter jim predstavil delo občine. Zbrani slušatelji bodo lahko župana povprašali tudi o drugih pomembnih temah, vezanih na potrebe in želje pri razvoju lokalnega okolja.

OBČINA REČICA OB SAVINJI

Za sodelovanje na dogodku Dan odprtih vrat se je odločila tudi Občina Rečica ob Savinji. Na ta dan bodo pripravili sejo občinskega sveta, na kateri pa bodo vlogo županje in svetnikov prevzeli učenci Osnovne šole Rečica ob Savinji.

Pri izvedbi in predstavitvi poteka seja bo sodelovala Občinska uprava; učenci – svetniki pa bodo razpravljali predvsem na temo nadaljnjega razvoja občine Rečica ob Savinji.

Seja bo potekala v prostorih občine (Rečica ob Savinji 55, 3332 Rečica ob Savinji), predvidoma z začetkom ob 10. uri.  

OBČINA PREBOLD

Sporočamo vam, da bo Občina Prebold sodelovala na dnevu odprtih vrat 2020. V sredo 12.2.2020 bodo  v času uradnih ur na razpolago župan in zaposleni za vso zainteresirano javnost. Dogodek ob objavljen na spletni in FB strani Občine Prebold ter v E-glasu izpod Žvajge, ki izzide 10.2.2020.

OBČINA SELNICA OB DRAVI

K pobudi Dan odprtih vrat v občinah se je pridružila tudi Občina Selnica ob Dravi. Dne 12. 2. 2020 od 10.00 do 16.00 vabijo občane na obisk in pogovor k županji v njenih prostorih (Občina Selnica ob Dravi, Slovenski trg 4, 2352 Selnica ob Dravi).

Ob tej priložnosti bodo predstavili projekte, ki so jih izvedli v preteklem letu in obnovljene prostore v pritličju občinske stavbe. Prav tako bodo povabili predstavnike učencev od 5. do 9. razreda, da se pogovorijo z županjo in ji postavijo vprašanja ter predlagajo odločitev v določeni, predstavljeni zadevi. Na območjih občine, ki so bolj oddaljena, bodo prav tako v mesecu februarju izvedli Dneve odprtih vrat.  Namen teh obiskov je, da se tudi občani, ki živijo na bolj odročnih delih, lahko pogovorijo z županjo in občinsko upravo o svojih težavah, predlogih in pobudah.

OBČINA DOBRNA

Tudi Občina Dobrna bo organizirala Dan odprtih vrat v sredo, 12.2.2020. Med 14. in 16. uro bo občina odprla svoja vrata v sejni sobi občine Dobrna. Župan g. Martin Brecl bo s svojimi sodelavci vsem zainteresiranim občankam in občanom ter predstavnikom  medijev predstavil delovanje občine, izvedene projekte v občini in možnosti nadaljnjega razvoja, vzel pa si bo tudi čas za pogovor o drugih temah.

Vabilo za občane in vabilo za medije.

OBČINA LENDAVA

Občina Lendava bo v sredo, 12. februarja 2020 od 7. do 17. ure odprla vrata Mestne hiše. 

 • V dopoldanskih urah bodo Občino obiskale skupine, in sicer udeleženke skupin socialne aktivacije, skupina otrok Vrtca Lendava, učenci obeh lendavskih osnovnih šol ter dijaki Dvojezične srednje šole Lendava.
 • Župan bo ob 16. uri s svojimi sodelavci vsem zainteresiranim občankam in občanom ter predstavnikom medijev predstavil delo in naloge občine, aktualne in načrtovane investicije ter pomembne projekte.

Več informacij najdete na spletni strani občine: https://www.lendava.si/sl/objave/dan-odprtih-vrat-v-ob%C4%8Dini-lendava.

OBČINA ČRENŠOVCI

Dan odprtih vrat bo v sredo, 12.2.2020, organizirala tudi Občina Črenšovci. Informacije o dogodku bodo na voljo na spletni povezavi občine TUKAJ.

***

Nekatere lokalne skupnosti iz objektivnih razlogov Dneva odprtih vrat ne morejo organizirati ob prvotno predlaganem terminu, to je 12. 2. 2020, ne glede na to pa podpirajo skupno akcijo občin članic in Skupnosti občin Slovenije, zato najavljamo tudi dogodke, ki se bodo pod istim nazivom odvijali na druge dni:

Četrtek, 13.2.2020

OBČINA KRŠKO

Tudi občina Krško vabi občane na dan odprtih vrat, ki bo potekal ob 14. uri v sejni sobi A Občine Krško, CKŽ 14, Krško. Predstavili bodo 11 projektov, sofinanciranih iz različnih evropskih skladov z različnih področij.

Vabilo.

Torek, 3.3.2020

OBČINA ŠENTJUR

V Občini Šentjur bo v sklopu Dneva odprtih vrat 2020 že tradicionalno organiziran kviz »Ali poznaš svojo občino?«, ki pa bo glede na termin zimskih šolskih počitnic tokrat organiziran v torek, 3. 3. 2020 ob 17:00, v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur.

Informacije o projektu so na voljo na spletni povezavi TUKAJ.

Maj, 2020

OBČINA TRZIN

Občina Trzin bo dan odprtih vrat pripravila v mesecu maju, ko praznuje občinski praznik.

Ponedeljek, 3.2.2020

OBČINA VOJNIK

Občina Vojnik je imela Dan odprtih vrat že 3. februarja 2020 ob 17.00 v knjižnici Vojnik (Prušnikova ulica 5, 3212 Vojnik), kjer so predstavili knjigo Pomembne osebnosti občine Vojnik, ki je bila izdana decembra lani ob 25-letnici ustanovitve občine. V knjigi so predstavljeni vsi prejemniki zlatih vojniških grbov in priznanj za življenjsko delo s področja kulture ter nekatere pomembne osebnosti območja občine Vojnik iz preteklosti in sedanjosti. Župan je na dogodku predstavil tudi druge občinske projekte.


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice