• Domov
  • Novice
  • 20.11./ Dan slovenske hrane 2015 – podpora projektu Tradicionalni slovenski zajtrk

Vlada RS je oktobra 2012 sprejela sklep, da vsak tretji petek v mesecu novembru razglasi za dan slovenske hrane. Ta dan bo letos v petek, 20. novembra.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo skupaj z ministrstvoma za zdravje ter za izobraževanje, znanost in šport tudi letos s partnerji, ki sodelujejo v tem projektu, ta dan obeležilo z aktivnostmi, ki bodo spodbujale razmišljanje in delovanje državljank in državljanov v smeri še večjega poseganja po lokalno pridelani hrani ter zdravemu načinu prehranjevanja. Mednje sodi tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil že štiri leta zapored uspešno izveden.

427818_439695899431695_570018338_n

 

Ministrstva vabilo županje in župane, da  obeležijo  letošnji dan slovenske hrane in se 20. novembra in se udeležijo  zajtrka z otroki v vrtcu ali osnovni šoli ter na ta način podprejo že znan projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. S tem bodo podprta skupna prizadevanja in otrokom ter širši javnosti tudi v imenu županj in županov in  v imenu lokalne skupnosti posredovano  sporočilo, kako pomemben je zdrav jutranji obrok iz lokalnega okolja.

Ministrstva prosijo, da v primeru pozitivne odločitve  za udeležbo na zajtrku lokacijo obiska sporočite v Kabinet ministra mag. Dejana Židana (Darji Kapš, e-mail darja.kaps@gov.si). Več informacij in gradiv o dnevu slovenske hrane in Tradicionalnem slovenskem zajtrku je mogoče najti na MKGP, prav tako je veliko informacij dostopnih na spletni strani.

Dan slovenske hrane

< Vse aktualne novice