• Domov
  • Novice
  • Delavnica o digitalnih potrebah občin na Primorskem

28. februarja 2020 je potekala osma delavnica o digitalnih potrebah občin v Gažonu. Namen srečanja je bilo ugotavljanje dejanskih potreb občin in občanov, da bodo lahko organi, kot je MJU in druga ministrstva pripravili ustrezne ukrepe in razpise za področje pametnih mest in skupnosti. Želja je, da prihajajoči razpisi naslavljajo realne izzive s katerimi se soočajo občani in občine.

Po uvodni predstavitvi je sledila interaktivna delavnica po metodologiji soustvarjanja rešitev z visokim ekonomskim, družbenim in okoljskim vplivom.

Udeleženci so se razdelili v skupine, ena je obravnavala rešitve za enotno plačevanje storitev v občini za občane in turiste, rešitev so poimenovali Koper card, kot primer dobre prakse so vzeli Urbano, s to kartico bi plačevali večino javnih in tudi nekaj zasebnih storitev. Druga skupina se je ukvarjala s težavami starejših občanov, to so predvsem mobilnost, oskrba, uvedba javno-zasebnih alternativnih in inovativnih oblik prevozov. Razprava o rešitvah, ki so bile predstavljene v zaključku je nakazala možnosti za medsebojne povezave in sinergije, ter širše družbene in okoljske učinke.


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice