• Domov
  • Novice
  • Delovna skupina za pametno javno naročanje

logo-768x379Predsedstvo SOS se je na 12. redni seji, ki je potekala 7.9.2016 – v prostorih Mestne občine Velenje seznanilo s stanjem na projektu Greens. Za učinkovito spremljanje in izvajanje tako projektnih aktivnosti, kot tudi izven projektnih aktivnosti s področja javnih naročil občin članic SOS, je predlagalo ustanovitev delovne skupine za Pametno javno naročanje.

Ustanovni sestanek delovne skupine je potekal v petek 25.11.2016 v Mariboru. V okviru Delovne skupine za pametno javno naročanje želimo začeti proces aktivne participacije pri kreiranju izhodišč, podlag in celotnega procesa razvoja, tako podpornega okolja za višjo uporabo zelenega javnega naročanja v praksi, kot tudi sodelovati v primernih trenutkih pri oblikovanju zakonodajnih in uredbenih okvirjih.

dsc00870

Predstavniki SOS in LEA Pomurje, ki so tudi člani mednarodnega konzorcija projekta Greens so na kratko predstavili že dosežene rezultate projekta, hkrati pa pričakovanja in zaveze, ki jih želimo v prihodnosti realizirati.

Živahna razprava delovne skupine je bila glede na različne profesionalne kompetence članic in članov izjemno poenotena. Zeleno naročanje je izredno pomembno, da pa bi ga lahko v polni meri izvajali, je nujno potrebno zmanjšati birokracijo in ustvariti podporno okolje. Bolj kot tehnična izobraževanja z vzorci so menili, da je potrebno dvigniti raven zavedanja in vedenja zakaj to počnemo, tako med odločevalci, kot sodelavci v občinskih upravah v različnih oddelkih.

flageu_yellow_high

Projekt je prejel sredstva Evropske Unije iz programa EU za raziskave in inovacije ‘Obzorje 2020’ v skladu s sporazumom št. 649860 – GreenS – H2020-EE-2014-2015 / H2020-EE-2014-3-MarketUptake

< Vse aktualne novice