Obveščamo vas, da je v okviru programa URBACT še do 10. januarja 2018 odprt razpis za prenosna omrežja.

Program URBACT je namenjen sodelovanju med evropskimi mesti na področju urbanega razvoja in pri razvoju celostnih rešitev za lokalne izzive. V prenosnih omrežjih bodo mesta, ki so letos prejela nagrado za URBACT dobro prakso, svoje rešitve prenašala v druga evropska mesta. Ob strokovni podpori bodo pri prenosu dobro prakso prilagodili potrebam posameznih mest in njihovim konkretnim izzivom.

Vabimo vas, da si ogledate rešitve, ki so jih evropska mesta našla za svoje izzive na različnih področjih, od spodbujanja gospodarstva do izboljševanja kakovosti okolja v mestih, zagotavljanja stanovanj, komunikacije s prebivalci, urejanja prometa in podobno. Nekaj primerov lahko najdete na spletni strani http://urbact.eu/dobre-prakse-ki-si-jih-velja-zapomniti, vseh 97 dobrih praks pa je v angleškem jeziku opisanih na http://urbact.eu/good-practices/home.

Če bi želeli katero izmed URBACT dobrih praks preizkusiti v vašem mestu oziroma občini ter sodelovati v URBACT prenosnem omrežju, lahko kontaktirate nosilca dobre prakse ali slovensko Nacionalno URBACT točko, kjer vam bodo pomagali pri vzpostavljanju stikov in razumevanju razpisa (kontakt: petra.ockerl@ipop.si,telefon: 041 880 165).

 

< Vse aktualne novice