• Domov
  • Novice
  • Drugi posvet SOS in MDDSZ glede odpisa dolgov

 

IMG_7302V torek, 22. septembra je Skupnost občin Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ), organizirala že drugi informativni posvet v zvezi z izvajanjem Zakona o pogojih za izvedbo ukrepa odpusta dolgov.

Ministrica dr. Anja Kopač Mrak in sodelavke so podale nekaj splošnih informacij glede poteka projekta odpisa dolgov in glede odzivov občin, odgovarjale pa so tudi na vprašanja in dileme v zvezi z Zakonom o pogojih za izvedbo ukrepa odpusta dolgov (ZPIUOD).

Povedale so, da je na podlagi zakona veliko občin že podpisalo sporazume o izvedbi odpusta dolgov, k sporazumu pa je možno pristopiti še vse do 31. januarja 2016. Prav tako so opozorile, da se bodo vloge vlagale do 31.10.2015, zato se je dosti občin odločilo, da bodo počakale in na podlagi števila prejetih vlog odločile kako oziroma na kak način odpisati dolgove. Posebej je bilo izpostavljeno, da kljub prisotnosti v medijih, občani niso seznanjeni z informacijo, da poteka projekt odpisa dolgov oziroma, da imajo posamezniki, ki izpolnjujejo kriterije možnost za vložitev vloge za odpis terjatev. Zaradi tega tudi SOS vljudno naprošamo občine, da informirajo svoje občane o tem ukrepu (spleta stran občine, v občinskih glasilih, na oglasnih deskah,…).

Več informacij, vključno z obrazci, najdete tudi na spletni strani MDDSZ oziroma na spletni strani  http://www.paketpomoci.si/, v kolikor bi želele k podpisu sporazuma pristopiti tudi ostale občine pa se lahko obrnete na Nevo Grašič (neva.grasic@gov.si ali 01 369 77 90).

 


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice