• Domov
  • Novice
  • Informacija – Kritje stroškov zaposlenih za pripravo obrokov in izpada prihodkov v osnovnih šolah

Skupnost občin Slovenije vas je 16. 4. 2021 obveščala, da smo ministrico za izobraževanje, znanost in šport ponovno opozorili s pozivom, da pristojno ministrstvo urgentno zagotovi sredstva za financiranje stroškov dela zaposlenih za kuhanje kosil za učence, prav tako krije vse fiksne stroške (npr. material za vzdrževanje, material za čiščenje, elektrika, ogrevanje, laboratorijske storitve, deratizacije in vzpostavitve sistema HACCP, itd.), ki se krijejo iz »tržne« dejavnosti oz. iz nejavnih prihodkov, in so osnovnim šolam nastali zaradi epidemije.

Na težavo v zvezi s kritjem stroškov zaposlenih za pripravo obrokov (kosil) učencev v osnovnih šolah in izpada prihodkov iz naslova tržne dejavnosti smo sicer opozarjali vse pristojne na državnem nivoju že od začetka zaprtja šol v času epidemije. Predlog je bil, da se težava razreši tako, da se sredstva za kritje stroškov in izpada krijejo iz proračuna RS kot ukrep iz protikoronskih paketov.

Po danes prejetih informacijah, vas želimo obvestiti, da ministrstvo išče rešitve v zvezi z zagotovitvijo sredstev iz proračuna RS za pokritje nastalih stroškov.

Čim, ko prejmemo dodatne informacije oz predlog rešitve težave, vas obvestimo.

Poziv ministrici za šolstvo glede kritja stroškov in izpada prihodkov osnovnim šolam

< Vse aktualne novice