• Domov
  • Novice
  • Inovacije v javnem sektorju – poziv OECD k posredovanju primerov dobrih praks v 2018  

Objavljamo poziv poziv Ministrstva za javno upravo za prijavo primerov inovativnih dobrih praks v javni upravi. Prepričani smo, da je takšnih dovolj tudi v občinskih upravah. Vaše predloge posredujte najkasneje do srede, 5. septembra, na naslov inovativen@gov.si (zadeva Call for Innovations 2018).

Observatorij za inovacije v javnem sektorju (OPSI), pod okriljem OECD, je  v sodelovanju z Mohammed Bin Rashidovim centrom za vladne inovacije (MBRCGI), v avgustu objavil mednarodni razpis za prijavo primerov dobrih praks uvedb inovacij za vse države članice.  Tako so nas letos že drugo leto zapored pozvali k posredovanju primerov dobrih praks v javnem sektorju. Poziv smo prejeli v okviru projekta Inovativen.si, kjer spodbujamo drugačne pristope in izmenjavo dobrih praks tako doma kot na mednarodnem nivoju.    Gre za poziv k posredovanju novosti in novih praks, ki izboljšujejo kakovost, učinkovitost ali zadovoljstvo uporabnikov v javnem sektorju.  V kolikor imate na vašem organu primer dobre prakse, ki:-       je novost v javnem sektorju,–       je že implementirana,–       ima konkreten učinek,

  • je usmerjena v boljše življenje prebivalcev in izboljšanje poslovnega okolja,

nam jo prosim posredujte. Izbrane študije primerov bodo podlaga za letno poročilo o globalnih trendih, v katerem so predstavljene najboljše inovacije in nove prakse, ki se pojavljajo v vladah po svetu in bodo predstavljene v Global Trends poročilu. Od teh praks bodo najboljše predstavljene na konferenci OECD OPSI Innovation in Government novembra 2018 v Parizu in na Edge of Government, ki je del dogodka World Government Summit, ki bo potekal februarja 2019 v Dubaju.

Izbrani primeri bodo nominirani tudi za prestižno nagrado Edge of Government. V prilogah si lahko preberete več o samih kriterijih izbora in priložnosti, da izmed vseh praks izberejo prav vaš primer dobre prakse.

Omenjen poziv je za vse nas odlična priložnost, da celotni javnosti, tako nacionalni kot mednarodni, pokažemo naše dosežke, odlične produkte in storitve, ki so rezultat predanosti in odličnosti pri opravljanju našega dela.

Veselimo se vaših prispevkov, ki nam jih, prosimo, posredujte najkasneje do srede, 5. septembra, na naslov inovativen@gov.si (zadeva Call for Innovations 2018).

  “V času naraščajoče zapletenosti, hitro spreminjajočih se zahtev in velikih fiskalnih pritiskov morajo vlade izzive reševati na drugačne načine. Naš poziv za inovacije je dobiti pregled za inovacije v javnem sektorju, ki nam natančno pokaže, kakšne so prednosti inovacij v javnem sektorju danes,” napoveduje Jamie Berryhill, analitik za inovacijsko politiko in avtor poročila o globalnih trendih.

 

 


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice