• Domov
  • Novice
  • Jasna Gabrič nova predsednica Skupnosti občin Slovenije

Funkcijo predsednika SOS si v skladu z določili Statuta in vrstnim redom, ki ga določi predsedstvo, v enakih časovnih obdobjih znotraj štiriletnega mandatnega obdobja delijo predsedniki sekcij SOS – mestnih občin, občin s sedeži upravnih enot in ostalih občin.

Obveščamo vas, da je z 19. januarjem 2022 predsedovanje Skupnosti občin Slovenije po Petru Misji, predsedniku sekcije ostalih občin, prevzela predsednica sekcije občin s sedežem upravnih enot, to je Jasna Gabrič, županja občine Trbovlje. »Moj cilj je, da skupnost vodim enotno, povezovalno z upoštevanjem vseh vaših mnenj in kompromisov«, je ob tej priložnosti povedala nova predsednica.

O izzivih v obdobju njenega predsedovanja je dodala: »Zagotovo bo del našega dnevnega reda v prihodnje zagotavljanje zadostnih finančnih sredstev občinam, sodelovanje in upoštevanje občin pri nastavljanju prihodnje evropske finančne perspektive ter ostale politike. Ne smemo pa pozabiti, da Skupnost občin Slovenije v tem letu obeležuje lep jubilej in sicer 30 let delovanja. Tudi temu bo letos posvečena naša pozornost.«

 


Nazadnje posodobljeno:
< Vse aktualne novice